Logo
Drukāt šo lapu

Par noziedzīgi iegūtu mantu atzīst divas 2021.gada pavasarī Stopiņu pusē laupīšanā izmantotas automašīnas

Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Rīgas rajona tiesa pagājušajā nedēļā par noziedzīgi iegūtu mantu atzinusi divas automašīnas, kuras izmantotas vērienīgā laupīšanā 2021.gada pavasarī Stopiņu pusē, aģentūra LETA uzzināja prokuratūrā.

8.aprīlī teritorijā starp lielveikaliem "Ikea" un "Sāga" trīs melnās drēbēs un melnās maskās ģērbušies vīrieši uzbrukuši automašīnai, kurā atradies kāds vīrietis.

Automašīnai izsisti stikli un, izmantojot asaru gāzi, no salona paņemtas ievērojamas materiālās vērtības, tostarp naudas summa. Prokuratūrā precizēja, ka kopējais materiālais zaudējums ir 308 416 eiro.

Kā toreiz žurnālistiem norādīja Valsts policija, tad aplaupīto auto "tīri definējot" nevar nosaukt par speciālo inkasācijas spēkratu. Uzbrukuma brīdī kādas firmas darbinieks nejauši pildīja inkasenta funkcijas. Auto gan nav saistīts ar lielveikalu darbu.

Prokuratūrā norādīja, ka lietā turpinās pirmstiesas izmeklēšana. Līdz šim noskaidrots, ka noziedzīgo nodarījumu, iespējams, izdarījusi organizēta grupa.

Kriminālprocesā bija arestētas divas automašīnas. Viena - ar kuru veikta laupīšana, un otra, kas izmantota laupīšanas veikšanā.

Pērn rudenī no minētā kriminālprocesa atsevišķā lietvedībā izdalīts process par noziedzīgi iegūtu mantu. Pagājušajā nedēļā Rīgas rajona tiesa nolēma atzīt par noziedzīgi iegūtu mantu arestētos transportlīdzekļus, tos konfiscēt valsts labā un iegūtos finanšu līdzekļus ieskaitīt valsts budžetā.

Pirmstiesas izmeklēšanas interesēs plašāku informāciju prokuratūra nesniedza.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024