Menu
 

"Pasažieru vilciena" jaunais elektrovilciens cilvēciskas kļūdas dēļ ieslīdējis bremzēšanas valnī

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Viens no AS "Pasažieru vilciens" jaunajiem elektrovilcieniem testēšanas laikā cilvēciskas kļūdas dēļ ieslīdējis bremzēšanas valnī, aģentūrai LETA pastāstīja "Pasažieru vilciena" pārstāve Sigita Zviedre.

Viņa uzsvēra, ka tā nav vilciena tehniskā kļūme, bet cilvēciskais faktors, jo vilciens nebija nostiprināts jeb tam nebija uzliktas bremžu kurpes.

Zviedre pauda, ka šobrīd ir pāragri spriest, vai vilcienam ir nodarīts kāds kaitējums. To izvērtēs inženieri, kuri Latvijā ieradīsies no Čehijas "Škoda Vagonka".

Jau ziņots, ka Latvijā līdz šim nogādāti desmit jaunie "Škoda Vagonka" elektrovilcieni, un daļa no tiem tiek testēti. 

Katrs elektrovilciens sastāv no četriem vagoniem. Viena elektrovilciena garums ir 109 metri. Katrā vilcienā ir sēdvietas 436 pasažieriem un stāvvietas 454 pasažieriem.

Paredzēts, ka ar jaunajiem vilcieniem izpildīs reisus Aizkraukles, Tukuma, Saulkrastu un Jelgavas virzienā.

Visa projekta kopējās izmaksas ir 257,889 miljoni eiro, tostarp 23 no pavisam 32 jauno elektrovilcienu sastāvu iegāde plānota ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējumu 114,211 miljonu eiro apmērā.

"Pasažieru vilciens" ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no "Latvijas dzelzceļa" veiktajām funkcijām. Iepriekš "Pasažieru vilciens" 100% bija "Latvijas dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.