Menu
 

Koru lielkoncerta "Tīrums. Dziesmas ceļš" radošā komanda rosina koncertā atskaņot Ukrainas himnu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Koru lielkoncerta “Tīrums. Dziesmas ceļš” radošā komanda – mākslinieciskie vadītāji Kaspars Ādamsons un Ārijs Šķepasts, kā arī režisors Juris Jonelis – aicina visu koristus, kas dziedās koncertā “Tīrums. Dziesmas ceļš”, piedalīties īpašā veltījumā Ukrainai, nodziedot tās himnu koncerta laikā, informēja Latvijas Nacionālajā kultūras centrā.

“Ir būtiski šajā laikā solidarizēties ar Ukrainu un dziesmā apliecināt mūsu nerimstošu atbalstu tās cīņā pret agresoru. Koncerts “Tīrums. Dziesmas ceļš” būs pirmais šo Svētku lielkoncerts un reizē tas būs pirmais vēsturē, kopkorim muzicējot Dziesmusvētku simboliskajā šūpulī – Sidraba birzī. Atjaunotne, atdzimšana, pašapziņa, sākotne un briedums cauri laiku griežiem – tās ir svarīgas mūsu tautas likteņzīmes, kas atspoguļojas koncerta repertuārā, un šobrīd, kā nekad, šie motīvi ir būtiski Ukrainas tautas liktenī,” pavēstījis režisors Juris Jonelis.

Ukrainas himnas notis ir pieejamas svētku mājaslapā. “Daudzi koristi jau ir dziedājuši šo himnu, tāpēc muzikālā materiāla apgūšana nebūs sarežģīta. Koncerta laikā mēs aicināsim dziedāt Ukrainas himnu tikai tos koristus, kuri vēlas, jo tai jāskan no sirds sirdij,” akcentē Kaspars Ādamsons.

“Dziesmu un deju svētku dalībnieki gan individuāli, gan kā kopiena ir aktīvi iesaistījušies dažāda atbalsta sniegšanā Ukrainai. Kā kopiena esam bijuši aktīvi muzikālo priekšnesumu sniegšanai jau kara pirmajās dienās – mums visiem tas bija būtiski un vienojoši. Arī tagad, Svētku laikā, ir svarīgi paust savu sirds vēstījumu visiem, kuri šobrīd ir Ukrainas frontes pirmajās līnijās, un paust cieņu ukraiņu tautai, pateicoties kurai šobrīd varam svinēt savas tautas svētkus,” saka Latvijas Nacionālā centra direktore Signe Pujāte.

Koru lielkoncerts “Tīrums. Dziesmas ceļš” skanēs Mežaparka Lielajā estrādē 6. jūlijā, koncerta tiešraide būs skatāma LTV un klausāma Latvijas Radio ēterā. Lielkoncerta programmā iekļauts gan iepriekšējo Dziesmusvētku mantojums, gan skaņdarbi, kas mākslinieciski spilgti izsaka latvisko identitāti, tautas brīvību, cieņu pret senču mantojumu, garīgā tīruma meklējumus un nākamības atklāsmes. Lielkoncertā izcels tautas dziesmu kā kora dziedāšanas sākotni. Kopkoris izpildīs tautasdziesmu apdares un tautas dziesmu iedvesmotas oriģinālkompozīcijas, bet kopkora skanējumā būtiska loma būs a cappella dziedāšanai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.