Menu
 

Ķemeru vēsturiskais parks nominēts "Eiropas Dārza balvai"

  • Autors:  LETA
Foto - Artis Veigurs Foto - Artis Veigurs

Konkursam "Eiropas Dārza balva" šogad nominēts Ķemeru vēsturiskais parks, iekļūstot trīs labāko dārzu vidū kategorijā "Vēsturiska parka vai dārza pārvaldība vai attīstība", aģentūra LETA uzzināja Jūrmalas pilsētas pašvaldībā.

Apbalvojuma saņēmēju vietu sadalījums tiks paziņots šā gada 23.jūnijā. Apbalvojumam līdzās Ķemeru vēsturiskajam parkam izvirzīti arī "Tuinen Mien Ruys" dārzs Nīderlandē un "Beth Chatto's Gardens" dārzs Lielbritānijā.

"Eiropas Dārza balva" tiek pasniegta kopš 2010.gada, to organizē Eiropas Dārzu mantojuma tīkls un fonds "Schloss Dyck" Vācijā.

"Eiropas Dārza balvas" saņēmēju vidū ir tādi UNESCO Pasaules mantojuma objekti kā Monseratas pils un parks Sintrā (Portugāle), Loršas abatija (Vācija), Kjū Karaliskais botāniskais dārzs (Lielbritānija), Šomontas pils un tās Starptautiskais Dārzu festivāls (Francija).

Latvijā "Eiropas Dārza balvu" kategorijā "Vēsturiska parka vai dārza pārvaldība vai attīstība" 2021.gadā saņēma ievērojamākais vēsturiskais dārzs Baltijā - Rundāles pils baroka stila franču dārzs.

Eiropas Dārzu mantojuma tīkls ir bezpeļņas starptautiska organizācija, kas sniedz dažādus pakalpojumus, veicina starptautisku dārzu cienītāju interesi par parkiem un dārziem partnervalstīs un ir profesionāli atzīta kā kompetenta un atraktīva partnerorganizācija profesionālai apmaiņai un sadarbībai dažādos projektos, kuros iesaistījušies vairāk nekā 200 partneri no 15 Eiropas valstīm.

Fonds "Schloss Dyck" dibināts 1999.gadā Dikas pilī, Jīhenā, Vācijā, lai saglabātu un attīstītu to kā dārzu mākslas un ainavu dizaina centru.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.