Menu
 

Degoši atkritumi un miruši cilvēki. Trauksmaina nedēļas nogale glābējiem Pierīgā Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - VUGD Foto - VUGD

Pagājušās nedēļas otrajā pusē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis vairāk nekā 30 izsaukumu. Vairums bijis par meža ugunsgrēkiem, kā arī sausās zāles, kūdras un atkritumu degšanas gadījumiem. Biežāk nekā parasti glābējiem nācies iesaistīties ceļu satiksmes negadījumu seku novēršanā. Piektdien Jūrmalā VUGD darbinieki no Lielupes izcēla bojāgājušo un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Sestdien dienas vidū ugunsdzēsēji devās uz Tukuma ielu Jūrmalā, kur vienstāva dzīvojamā mājā dega pirmais stāvs un bēniņi 55 kvadrātmetru platībā. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no ēkas evakuējās divi cilvēki. Divarpus stundu laikā ugunsgrēks tika likvidēts.

Sestdien pievakarē VUGD saņēma izsaukumu uz Ķekavas novada Ķekavas pagastu, kur piecstāvu administratīvās ēkas otrā stāva balkonā dega atkritumi. Degšana tika likvidēta pirms ugunsdzēsēju ierašanās. Savukārt naktī uz svētdienu Olaines novada Olaines pagastā dega šķūnis 30 m2 platībā un nojume 25 m2 platībā. Ugunsgrēks tika likvidēts divarpus stundu laikā.

Pēdējo dienu laikā sausā zāle degusi Mārupes novada Babītes pagastā (200 m2 platībā), Dzirnavu ielu Jūrmalā (50 m2), Mārupes novada Salas pagastā (100 m2), Ropažu novada Ropažu pagastā (300 m2) un Siguldas novada Siguldas pagastā (30 m2). Degoša kūdra apdzēsta Olaines novada Olaines pagastā (2 m2), Olainē (1 m2), sausā zāle un kūdra – Mārupes novada Babītes pagastā (101 m2), bet sausā zāle un zari – Saulkrastu novada Saulkrastu pagastā (20 m2).

Lielākais meža ugunsgrēks reģistrēts piektdien pēcpusdienā Ķekavas novada Baldonē, kur dega mežs, meža jaunaudze un pļava vairāk nekā piecu hektāru platībā. Liesmas strauji izplatījās, tāpēc dzēšanas darbos tika iesaistīti 22 ugunsdzēsēji glābēji ar sešām autocisternām un kvadriciklu, Valsts meža dienesta darbinieki, kā arī Valsts robežsardzes helikopters. Pēc sešu stundu darba liesmu izplatīšanās ierobežota, un nakts laikā notikuma vietas uzraudzību turpināja Valsts meža dienesta darbinieki.

Mežs vai meža zemsedze trīs reizes dažu dienu laikā degusi Mārupes novada Babītes pagastā (300 m2, 400 m2 un 2000 m2), kā arī Ropažu novada Garkalnes pagastā (3 m2), Ropažu novada Stopiņu pagastā (200 m2), Ķekavas novada Ķekavas pagastā (1000 m2) un Ķemeros Jūrmalā (2 m2).

Degoši atkritumi apdzēsti Ropažu novada Garkalnes pagastā (1 m2), Vangažos (5 m2) un Saulkrastu novada Sējas pagastā (1 m2), bet svētdien Ķekavas novada Baldones pagastā novērsta elektrības staba degšana.

Jau ziņots par traģisko ceļu satiksmes negadījumu sestdien Ādažu novadā, kur bija notikusi kravas un vieglās automašīnas sadursme. Glābēji ar hidraulisko instrumentu palīdzību no vieglās automašīnas atbrīvoja bojāgājušo. Uz ceļa braucamās daļas no transportlīdzekļiem bija izlijuši dažādi šķidrumi apmēram 50 m2 platībā, kas tika savākti.

Tāpat vēstīts par negadījumu Ropažu novada Garkalnes pagastā uz Rīgas apvedceļa, kurā bija iesaistīts smagās tehnikas vilcējs, piekabe un uz tā esošā kāpurķēžu tehnika. Notikuma vietā konstatēts, ka vilcējs ar piekabi atrodas uz sāniem un kāpurķēžu tehnika ir aizdegusies. Kopējā degšanas platība bija 25 m2. Lai ierobežotu dzēšanas šķidruma noplūdi apkārtējā vidē, tika izveidots apvaļņojums. Notikuma vietā strādāja 21 ugunsdzēsējs ar piecām autocisternām, ūdens vedējs un glābšanas automobilis.

Ceļu satiksmes negadījumu sekas novērstas vēl arī Rēzeknes pulka un Bauskas ielas krustojumā Jūrmalā, Olaines novada Olaines pagastā, kur VUGD darbinieki no vieglās automašīnas izcēla vienu cilvēku un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem, kā arī Mārupes novada Babītes pagastā un Salaspilī. Savukārt svētdien vakarā Mežmalas ielā Jūrmalā glābēji sazāģēja nolūzušu koku un atbrīvoja brauktuvi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.