Menu
 

Ādažu vidusskolas skolniece starptautiskajā olimpiādē "Genius" izcīnījusi sudraba medaļu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - VISC Foto - VISC

No 12. līdz 16. jūnijam aizvadīta starptautiskā “Genius” olimpiāde, kurā aptuveni 1600 skolēni no 54 pasaules valstīm pulcējās Ročesterā (ASV), lai prezentētu savus izstrādātos zinātniskās pētniecības darbus. Divi Latvijas skolēnu darbi guvuši sudraba godalgas, vēsta Valsts izglītības satura centrā.

Ādažu vidusskolas 12. klases skolniece Anastasija Blaževiča ar savu darbu  "Linariofilēna B sintēze no β-kariofilēna oksīda" un RTU inženierzinātņu vidusskolas 11. klases skolnieki Aleksis Ķeviņš un Rinards Melnis ar savu darbu " Bioķīmiskā metāna potenciāla noteikšana dažādiem pārtikas (organiskajiem) atkritumiem, izmantojot anaerobo fermentāciju" ieguva sudraba medaļas, savukārt Jūrmalas Pumpuru vidusskolas 12. klases skolnieki Mareks Homčenko un Arnis Freimanis par savu darbu "Paštaisīto mākslīgo rifu efektivitāte invazīvo sugu konstatēšanai Lielupes lejtecē" saņēmuši atzinību.

“Genius” olimpiāde norisinās kopš 2011. gada un tajā ir iespējams piedalīties ar darbiem dažādās kategorijās – mākslas, mūzikas, biznesa, radošās rakstīšanas, robotikas un zinātnes. Tieši zinātnes kategorija ir visapjomīgākā, un šajā kategorijā šogad tika prezentēti 688 skolēnu projekti. No skolēniem tika sagaidīts, ka viņi, izmantojot zinātniskās metodes, piedāvā risinājumu problēmām, kas pēta vides kvalitātes, ekoloģijas un bioloģiskās daudzveidības, resursu un enerģijas un cilvēka ekoloģijas jautājumus, vai piedāvā inovācijas, kas padara cilvēka dzīvi labāku, veselīgāku un videi draudzīgāku.

Latvijas skolēnu dalību olimpiādē īstenoja Valsts izglītības satura centrs Eiropas Sociālā fonda projekta “Nacionāla un starptautiska mēroga pasākumu īstenošana izglītojamo talantu attīstībai” ietvaros.  

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.