Menu
 

Dziesmu svētkus ieskandinās arī slimnīcās un aprūpes centros, tostarp uzstāsies Ādažu un Ķekavas kolektīvi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - nacgavilet.lv Foto - nacgavilet.lv

No 20.jūnija Rīgas un reģionu slimnīcās un sociālās aprūpes centros XXVII Vispārējo latviešu dziesmu un XVII deju svētku dalībnieki ar koncertiem ieskandinās tuvojošos svētkus, sniedzot iespēju slimnīcu pacientiem un mediķiem ielūkoties gaidāmajos notikumos, informē Latvijas Nacionālajā kultūras centrā (LNKC).

Otrdien, 20.jūnijā, plkst.14.00 Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas pagalmā dejos deju grupa “Rīdze“, muzicēs bērnu vokālā grupa “Dzeguzīte”, Ķekavas Mūzikas skolas koklētāju ansamblis “Konsonance”, Rīgas Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skolas koklētāju ansamblis “Vīzija” un Zemessardzes pūtēju orķestra ansamblis.

Trešdien, 21.jūnijā, plkst.11.30 rehabilitācijas centra “Līgatne” “Senioru mājā” dziedās Līgatnes Kultūras nama sieviešu vokālais ansamblis “Mantojums”. 27.jūnijā plkst.15.00  pie Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas konsultatīvās poliklīnikas Juglas ielā muzicēs jauniešu koris “Balsis” un Augusta Dombrovska Mūzikas skolas koklētāju ansamblis, vēsta LNKC.

28.jūnijā plkst.15.30 Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcas pacientiem un mediķiem muzicēs Rīgas Latviešu biedrības jauktais koris “Erelbe” un Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas sieviešu koris “Stradiņi”, Zemessardzes pūtēju orķestra ansamblis, piedaloties arī kultūras centra “Iļģuciems” deju ansamblim “Latve”.

29.jūnijā plkst.17.30 sociālās aprūpes centrā “Zemgale” dziedās Jelgavas novada Jaunsvirlaukas un Salgales pagasta jauktais koris “Svīri”, bet 30.jūnijā plkst.18.30 valsts sociālās aprūpes centra “Rīga” filiālē “Ezerkrasti” muzicēs Ādažu novada Kultūras centra amatierkolektīvi – jauktais koris “Jumis” un vidējās paaudzes deju kolektīvs “Sānsolītis”, norāda LNKC.

“Esam ļoti pateicīgi svētku dalībniekiem par iespēju dejot, dziedāt un muzicēt gan slimnīcās, gan sociālās aprūpes centros. Ir tik svarīgi kopā būt, kopā just, dāvāt prieku un dziesmusvētku garu tiem cilvēkiem, kas ārstējas vai dzīvo sociālās aprūpes centros. Svētkos piedalīsies vairāk nekā 40 000 dalībnieku, prognozējam, ka tos apmeklēs ap pusmiljonu skatītāju, un daudzi tūkstoši vēros ekrānos, tomēr klātbūtnes enerģija ir neatkārtojama,” stāsta Latvijas Nacionālā kultūras centra direktore Signe Pujāte.

XXVII Vispārējie latviešu dziesmu un XVII deju svētki Rīgu pieskandinās no 2023.gada 30.jūnija līdz 9.jūlijam, to galvenais akcents būs dziesmusvētku tradīcijas 150 gadu jubileja, atgādina LNKC.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.