Menu
 

Vairāku Siguldas novada pagastu un Siguldas iedzīvotāji akcijas laikā varēs nodot nolietotās riepas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs
19.jūlijā notiks uzņēmuma “Jumis” organizētā nolietoto riepu šķirošanas akcija, kuras laikā Siguldas pilsētas, Siguldas, Allažu un Mores pagasta iedzīvotāji varēs bez maksas nodot četras vieglo automašīnu nolietotas riepas. Akcija norisināsies no plkst.15.00 līdz 19.00 šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumā “Zemdegas”, informē Siguldas novada pašvaldībā.

Ierodoties šķirošanas laukumā, ikvienam akcijas dalībniekam būs jāuzrāda Siguldas novada ID karte vai izziņa par deklarēto dzīvesvietu un uzņēmuma “Jumis” līgums vai līguma numurs, bet daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem – adrese un jāsniedz informācija par mājas apsaimniekotāju, ar ko noslēgts līgums. Tikai katrs pats individuāli klātienē var nodot savus atkritumus. Nolietotas riepas – četras vieglo automašīnu vai motociklu riepas bez diskiem.

“Jumis” trīs reizes gadā rīko akcijas, kuru laikā bez maksas tiek pieņemti liela izmēra atkritumi un nolietotās riepas no Siguldas pilsētas, Siguldas, Allažu un Mores pagasta iedzīvotājiem. Nākamā akcija plānota septembrī, norāda pašvaldībā.

Savukārt atkritumu apsaimniekotāji SIA “Zaao” un SIA “Clean R” gada laikā no vienas pilngadīgas privātpersonas šķiroto atkritumu laukumos bez maksas pieņem četras vieglo automašīnu riepas, lielāku apjomu iespējams nodot atbilstoši cenrādim. Tāpat “Zaao” ekolaukumā Raganā privātpersonām ir iespēja nodot arī kravas automašīnu un autobusu riepas, samaksājot 7,01 eiro par vienu gabalu. Šāda veida riepas pirms vešanas uz ekolaukumu nepieciešams sadalīt vismaz četros gabalos.

Jāņem vērā, ka juridiskām personām riepu nodošana ir maksas pakalpojums.

Pašvaldībā vērš uzmanību, ka nolietotās autoriepas ir videi kaitīgie atkritumi un to novietošana neatļautās vietās ir sodāma rīcība, kā arī ir bīstama, jo var radīt ugunsdrošības un vides piesārņojuma riskus. Jebkuru riepu un citu atkritumu dedzināšana (ārpus rūpnieciskās dedzināšanas) ir aizliegta un nodara neatgriezenisku kaitējumu gan videi, gan cilvēku veselībai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.