Menu
 

"Eurostat": Latvijā mazumtirdzniecības kritums maijā bijis mazāks nekā ES un eirozonā vidēji

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Mazumtirdzniecības apgrozījums Latvijā maijā, salīdzinot ar attiecīgo mēnesi pirms gada, samazinājies par 1%, kas ir mazāks kritums nekā Eiropas Savienībā (ES) un eirozonā vidēji, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" ceturtdien publiskotie dati par 23 bloka dalībvalstīm.

Mazumtirdzniecības apmērs maijā salīdzinājumā ar 2022.gada piekto mēnesi samazinājies 15 ES valstīs, par kurām pieejami dati, bet straujākais samazinājums fiksēts Slovēnijā (-13,4%), Ungārijā (-12,3%) un Igaunijā (-9,6%). Lietuvā mazumtirdzniecības apgrozījums maijā bijis par 1,1% mazāks nekā pirms gada.

Savukārt mazumtirdzniecības apgrozījuma kāpums bijis Bulgārijā (+1,8%), Īrijā (+2,7%), Luksemburgā (+2,8%), Portugālē (+3%), Rumānijā (+3,2%), Maltā (+3,3%), Kiprā (+6,1%) un Spānijā (+7,3%).

ES valstīs, par kurām pieejami dati, mazumtirdzniecības apgrozījums maijā gada salīdzinājumā sarucis kopumā par 3%, bet eirozonas valstīs - par 2,9%.

Tikmēr salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi mazumtirdzniecības apmērs maijā ES samazinājies par 0,1%, bet eirozonā tas saglabājies nemainīgs.

Lielākais kritums mēneša izteiksmē bijis Slovēnijā (-5,3%), Luksemburgā (-4,5%) un Polijā (-3,7%), bet straujākais pieaugums fiksēts Rumānijā (+3,3%), Portugālē (+3,2%) un Zviedrijā (+1,6%). Latvijā mazumtirdzniecības apgrozījums šajā periodā pieaudzis par 0,6%, Lietuvā – par 1,1%, bet Igaunijā tas samazinājies par 1%.

Dati nav pieejami par Beļģiju, Čehiju, Grieķiju un Itāliju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.