Menu
 

Latvijas regbija-7 izlase triumfē Eiropas "Trophy Series" otrajā turnīrā Budapeštā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto no youtube.com Foto no youtube.com

Pierīgas klubu plaši pārstāvētā Latvijas vīru valstsvienība regbijā-7 guvusi lielisku panākumu, izcīnot pirmo vietu vietu nedēļas nogalē Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā notikušajā Eiropas “Trophy Series” (faktiski Eiropas otrās līgas) otrajā posmā. Latvijas dāmu izlase 12 komandu konkurencē ierindojās septītajā vietā.

Atšķirībā no pirmā posma pirms trim nedēļām Zagrebā šoreiz turnīri norisinājās divas dienas (nevis trīs) – pirmajā tika aizvadītas trīs apakšgrupu spēles, bet otrajā izslēgšanas turnīri. Latvijas vīri pirmajā mačā ar pēdējo izspēli panāca neizšķirtu 12:12 pret Poliju, nākamajā uzvarēja Bulgāriju 31:21, bet trešajā gandrīz pārtrauca pirmā posma uzvarētāju Ukrainas regbistu astoņu uzvaru sēriju – pēc pirmā puslaika 10:0, sākoties pēdējai minūtei, 17:14, tomēr pašā galotnē zaudējums 17:21, kas gan neliedza ieņem otro vietu grupā.

Svētdien ceturtdaļfinālā pret Izraēlu Latvijas valstsvienība pirmā izvirzījās vadībā un nosargāja uzvaru 24:12. Pusfinālā pret Horvātiju, kas pirmajā posmā bija ierindojusies otrajā vietā, latvieši pirmajā puslaikā ar diviem piezemējumiem panāca 12:0 savā labā, pēc pārtraukuma pārsvaru palielināja līdz 19:0 un 26:7 un, taktiski gudri nospēlējot galotni, svinēja uzvaru 26:14. Otrajā pusfinālā Ukraina ar 19:14 pārspēja Zviedriju.

Finālā, ko ievadīja Latvijas un Ukrainas himnas, pirmie vadībā izvirzījās favorīti ukraiņi, taču tad Latvijas regbisti pārņēma iniciatīvu un līdz pārtraukumam veica trīs piezemējumus, otrā puslaika pašā sākumā vēl vienu – un jau 24:5. Izmantojot noraidījumu uz divām minūtēm pretinieku rindās, Ukrainas komanda starpību samazināja līdz 24:17, taču tad paši palika mazākumā, un Latvijas komanda izdarīja vēl vienu piezemējumu – beigu rezultāts 29:17.

Abu posmu kopvērtējumā Latvijas regbisti ierindojās ceturtajā vietā (30 punktu) aiz Ukrainas (38), Horvātijas un Zviedrijas (pa 32 p.), bet priekšā Ungārijai (26), Šveicei (22) un vēl sešu valstu izlasēm.

Latvijas valstsvienību Budapešā pārstāvēja Ķekavas kluba “Miesnieki” spēlētāji Toms Asejevs, Elmārs Šefanovskis, Emīls Balodis, Dāvis Jansons, Juris Iesalnieks, Ričards Iesalnieks un Agris Apkalns, kā arī Valērijs Runco, Reinis Pepa un Ivo Kapiņš no Garkalnes kluba "Livonia".

Latvijas dāmu izlase otrajā posmā ierindojās septītajā vietā, bet divu posmu summā finišēja sestajā vietā (pirmaja posmā latvietes bija piektās). Abu posmu finālos Ukrainas regbistes pārspēja Turcijas izlasi un kopvērtējumā ieguva pirmās divas vietas, aiz viņām Somija, Gruzija un Ungārija.

Latvijas valstsvienība Budapeštā grupu turnīra pirmajās divās spēlēs atspēlēja 5:10 deficītu un pārspēja gan Izraēlu (22:10), ga Norvēģiju (17:10), bet trešajā mačā zaudēja Turcijai 5:27. Ceturtdaļfinālā nācās piekāpties Gruzijai 5:15, “mazajā pusfinālā” arī Dānijai 12:20, bet mačā par septīto vietu tika pieveikta Austrija 22:5.

Lielākā daļa Latvijas izlases spēlētāju bija regbija kluba “Selena” pārstāvēs, kurām palīdzēja arī Sindija Širaka, Madara Dārzniece un Anna Inese Tutāne no "Livonia", kā arī Krista Vītola un Elīna Švāgere no RK "Miesnieki".

Eiropas “Trophy Series” piedalās komandas, kas Eiropas reitingā ir 13.-24.vietās – 12 labākās spēlē “Championship Series”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.