Menu
 

Piecas neparastas idejas, kā savu interjeru padarīt unikālu

  • Autors:  "Bonava Latvija" pārstāvji
Foto - www.pexels.com Foto - www.pexels.com

Mājas ir ne tikai miera osta, bet arī mazs Visums, kurā izpausties pēc sirds patikas, to iekārtojot pēc saviem noteikumiem. Daudzi labprāt veido interjeru tā, lai tas ar kaut ko izceltos un paliktu atmiņā. Bet ja nu viss jau izmēģināts? Mājokļu attīstītāja "Bonava Latvija" eksperti apkopojuši vienkāršas un svaigas idejas, kā interjeram piešķirt unikālu "odziņu".

Zemi plaukti, kas nepārsniedz palodzes līmeni

Nav iespaidīgas grāmatu kolekcijas, bet gribi, lai mājoklī būtu jūtama grāmatu klātbūtne? Iespējams, īstais risinājums ir zemi grāmatplaukti - vienstāva risinājums, kas augstumā nepārsniedz palodzes līmeni. Tos ir ērti iekļaut interjerā, atstājot pie sienām daudz brīvas vietas mākslas darbiem un vienlaikus radot elegantu kopiespaidu, turklāt šādiem plauktiem ir viegli piekļūt. Slēgtos plauktos var uzglabāt dažādas mantas, bet to virsmas - pielāgot sēdēšanai kā solus ar mīkstiem spilveniem, kas savukārt kalpo kā košs interjera akcents. Raksturu telpai piešķirs arī citi neparastas formas vai izkārtojuma grāmatplaukti, piemēram ar atšķirīga augstuma un platuma plauktu nodalījumiem. Vēl viens veids, kā padarīt telpu oriģinālu, ir spēlēties ar grāmatu vāku krāsām: kaut arī pēc grāmatu muguriņu krāsām sakārtoti plaukti bija modē pirms vairākiem gadiem, ir vērts ļaut fantāzijai lidot un veidot interesantus krāsu salikumus, pārejas vai akcentus - piemēram, viena sarkana grāmata starp vairākām melnām vai pelēkām.

Patīk gleznas? Ņem talkā tapetes!

Attieksme pret akcenta sienām mēdz būt neviennozīmīga - it īpaši mazās telpās, kur dramatiska, spilgta vai tumša siena var šķist pārāk smagnēja. Bet pret gleznām pie sienas parasti nevienam iebildumu nav. Apvieno šos abus elementus - lai tapetes kļūst par tavu jauno gleznu! Izvēlies kaut ko patiešām sevišķu un ierāmē lielu tapešu fragmentu kā gleznu vai atstāj to neierāmētu, taču nelīmē uz visas sienas. Ģeometriski vai telpiski ornamenti, krāšņi putni, puķes un veselas ainavas, parketa imitācija - jebkuras tapetes, kas piesaista skatienu, var kļūt par tavu jauno interjera akcentu. Tas ir arī labs risinājums, ja kādas tapetes īpaši iekritušas sirdī, bet maksā pārāk dārgi, lai ar tām noklātu visas sienas. Šādam akcenta nolūkam noderīgas ir viegli noņemamas tapetes, lai tava mākslas "ekspozīcija" būtu viegli maināma.

Griesti kā pārsteigums

Spogulis, metāla plāksnes, nopulēts apmetums, flīzes, ģipša rozes, griesti vienā krāsā ar sienām, sijas, dažādu gaismekļu parāde? Viss, kas padara griestus par galveno akcentu telpā, ir neparasts, unikāls un neaizmirstams. Īstais risinājums gan rūpīgi jāpārdomā, jo šādu akcentu nebūs tik viegli nomainīt. Griestu izcelšana ir viena no drosmīgākajām interjera dizaina idejām, jo griesti ir viena no lielākajām virsmām telpā un var novērst uzmanību no citiem telpas elementiem.

Lielisks risinājums ir griesti, kuros atspīd pārējā telpa, dodot tai vizuālu plašumu, - no viegla atspīduma gludos materiālos līdz spoguļgriestiem. Daudz spoguļu, arī uz sienām, vispār ir lielisks risinājums, it sevišķi tumšākās telpās, jo ne tikai vizuāli paplašina, bet arī atstaro papildu gaismu un padara kopējo iespaidu vieglāku, caurspīdīgāku, mirdzošāku.

Sienas, kas nemaz nav sienas

Ja dzīvoklim ir balkons vai terase, tam, visticamāk, ir arī lielas stikla durvis vai pat visa siena. Ļauj tai kļūt par tava dzīvokļa interjera galveno elementu! Ja aiz loga ir skaista ainava - pa dienu atstāj aizkarus un žalūzijas atvērtus vai atsakies no tiem pavisam. Ja tev ir balkons - lai tas kļūst par tava interjera turpinājumu vai, gluži pretēji, akcentu: iekārto ārtelpu drosmīgi, negaidīti, krāšņi!

Savukārt mazākām telpām, kurām jāveic dažādas funkcijas vienlaikus, noderēs gudri risinājumi zonu nodalīšanai. Ja grāmatplaukts telpas vidū jau sen vairs nevienu nepārsteidz, pavisam kas cits ir radoši risinājumi, kas piesaista skatienu. Varbūt zaļā siena vai vertikālas konstrukcijas no nokareniem telpaugiem? Varbūt kāda dizaina instalācija, neparasta skulptūra vai iespaidīga stāvlampa? Bet varbūt kāds īpašs griestos iestiprināts elements, piemēram, šūpoles?

Virtuve - ne tikai funkcionāla, bet arī stilīga

Virtuvi ierasts uzskatīt par izteikti funkcionālu telpu, kurā valda dažādas virtuves iekārtas un viss ir pakārtots ērtai ēdiena gatavošanai. Taču virtuve ir arī mājas "sirds" un vieta, kurp agri vai vēlu pārceļas visas labākās ballītes. Ej soli tālāk un padari virtuvi par sava mājokļa īpašo akcentu! Dekorē to ar neparastiem interjera elementiem, rotaļīgiem aksesuāriem vai tekstilizstrādājumiem, noklāj sienas ar mākslas darbiem, plakātiem vai kartēm un spēlējies ar krāsām - piemēram, eksponē vaļējos plauktos priekšmetus kādā košā krāsā. Izvēlies saulaini dzelteno, koši zilo vai jebkuru citu toni, kas priecē aci, it īpaši tad, ja sienas un mēbeles ir neitrālā krāsā, un iegūsi dzīvespriecīgu un jautru telpu, kurā prieks brokastot un gūt enerģiju visai dienai!

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.