Menu
 

Policija: Ražas novākšanas laikā jārēķinās ar lielāku lauksaimniecības lielgabarīta tehnikas klātbūtni ceļu satiksmē

  • Autors:  Līna Bagdone, Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Graudaugu novākšanas laiks rit pilnā sparā un ceļu satiksmē ar vien intensīvāk jūtama lauksaimniecības lielgabarīta tehnika, kā arī nereti veidojas rindas kravas izkraušanas vietās. Valsts policija aicina satiksmes dalībniekus izturēties ar sapratni un ņemt vērā, ka labības pārvadātāju skaits satiksmē šobrīd ir lielāks, nekā ierasti, kā arī vērš uzmanību ceļu satiksmes drošības prasībām, kas jāņem vērā ražas pārvadātājiem.

Ražas novākšanas sezonā Valsts policija kopā ar Ceļu satiksmes drošības direkciju rīkos autotransporta, kas pārvadā ražu, tehniskā stāvokļa pārbaudes, lai novērstu potenciālus apdraudējumus ceļu satiksmes dalībniekiem.

Lai graudu novākšanas laiks pašiem ražas pārvadātājiem norisinātos bez liekām raizēm, aicinām sekot līdzi sava transportlīdzekļa tehniskajam stāvoklim – pirms došanās ceļā pārbaudīt riepu, bremžu un stūres iekārtas stāvokli. Lai uzraudzītu to, vai šāda veida autotransports ir tehniskā kārtībā, Valsts policija kopā ar Ceļu satiksmes drošības direkciju ražas novākšanas sezonā rīkos tehniskā stāvokļa pārbaudes. Šo pārbaužu laikā kravas pārvadātājus aicinām būt saprotošiem, jo pārbaužu mērķis ir novērst bīstamību, ko var radīt transportlīdzeklis, kas ir tehniski neatbilstošā stāvoklī.

Kravas pieņemšanas punktos un ceļa līkumos vai krustojumos bieži novērojams, ka graudi ir izbiruši uz ceļa braucamās daļas, kas rada bīstamību arī citiem satiksmes dalībniekiem, jo, uzbraucot uz izbirušās labības, transportlīdzeklis var saslīdēt un autovadītājs var netikt galā ar tā vadāmību. Tādēļ ļoti svarīgi ražas pārvadātājiem pārliecināties, vai krava nebirst no kravas nodalījuma un ir apsegta, ja tas ir nepieciešams. Tāpat būtiski pēc kravas izkraušanas ir iztīrīt kravas nodalījumu, lai braucot tas neput.

Tāpat kravas pārvadātājiem ir jāseko līdzi atļautajai transportlīdzekļa masai – nekādā gadījumā to nepārkraut vairāk par atļauto, jo pārkrauts transportlīdzeklis rada bīstamību, kā rezultātā transportlīdzekli var būt grūtāk vadīt un savlaicīgi apturēt, kā arī svars ietekmē riepu izturību.

Policija aicina arī pārējos satiksmes dalībniekus un apkārtējos iedzīvotājus izturēties ar sapratni un ņemt vērā, ka kravas transportlīdzekļu, kombainu un traktoru skaits satiksmē šajā laikā būs lielāks, kā ierasti. Kā arī jāņem vērā to, ka kravas izkraušanas vietās varētu veidoties rindas, un pie atsevišķām ēkām būs palielināta šo transportlīdzekļu kustība, kas, iespējams, varētu īslaicīgi traucēt iedzīvotāju ikdienas mieru.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.