Logo
Drukāt šo lapu

Tuvojas kamermūzikas festivāla "Satikšanās Saulkrastos" kulminācija – Saulrieta koncerts

Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Saulkrasti aicina uz desmitā kamermūzikas festivāla “Satikšanās Saulkrastos” kulmināciju – Saulrieta koncertu, kas notiks 5.augustā Baltajā kāpā, informē Saulkrastu Kultūras centrs un festivāla mākslinieciskais vadītājs Konstantīns Paturskis.

Par godu festivāla “Satikšanās Saulkrastos” desmitgadei atjaunota mūziķu radošās nometnes tradīcija. Ikgadējā festivāla kodolu veidojošie mūziķi un jaunieši satiksies, lai, kopā mēģinot, sagatavotu jaunu koncertprogrammu. Kopējiem nometnes dalībnieku spēkiem izveidota “Adagietto” no Ludviga van Bēthovena 7.simfonijas aranžija stīgu nonetam. Tāpat koncertā skanēs somu komponista Olli Mustonena “Nonetto II”, kā arī notiks jaunā latviešu komponista Aleksandra Avrameca skaņdarba “Sun Stone” pirmatskaņojums. 

Koncertā uzstāsies Konstantīns Paturskis, Marija Strapcāne, Agnese Stalidzāne, Rūdolfs Miķelsons (vijole), Santa Lūcija Circene, Amanda Rupeika (alts), Dace Zālīte-Zilberte, Beatrse Silvija Blauberga (čells) un Oskars Bokanovs (kontrabass).

30.jūnijā pie Pēterupes ietekas jūrā izskanēja festivāla atklāšanas koncerts, kurā muzicēja duets “Mediante” ar koncertprogrammu “Atspulgi”. Ar pagājušajā gadā aizsākto tradīciju savīt vēl ciešāk dabu ar mūziku, arī šogad piedzīvojums mūzikā iesākās ar Saulkrastu Tūrisma informācijas centra pārgājienu, kas aizveda līdz koncerta vietai. Savukārt 6.augustā priecēs festivāla noslēguma koncerts “Kamermūzikas smalkumi”, kas notiks Pēterupes Evaņģēliski luteriskajā baznīcā, vēsta Saulkrastu novada pašvaldībā.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024