Menu
 

Foto: Mūrniece: Iedzīvotājiem biežāk jāredz armija, lai stiprinātu drošības sajūtu

  • Autors:  LETA
Foto - Gatis Dieziņš, Aizsardzības ministrija Foto - Gatis Dieziņš, Aizsardzības ministrija

Latvijas iedzīvotājiem biežāk jāredz Nacionālo bruņoto spēku un sabiedroto valstu karavīrus un militāro tehniku, lai šādi tiktu stiprināta viņu drošības sajūtu, uzskata aizsardzības ministre Ināra Mūrniece (NA).

Piektdien noslēdzas militārās mācības "Nameja vairogs", kas kopš 2.augusta norisinājās vairākos Vidzemes un Latgales novados ar mērķi trenēt Nacionālo bruņoto spēku un sabiedroto vienību sadarbību un savietojamību, lai sagatavotos rudenī gaidāmajām visaptverošas valsts aizsardzības mācībām "Namejs 2023".

"Nameja vairogs" noritējušas sekmīgi. Mācību pirmajās dienās bija liela reģionu iedzīvotāju interese par karavīru un militārās tehnikas pārvietošanos. 

Militārajās mācībās "Nameja vairogs" piedalījās Latvijas un sabiedroto valstu karavīri un zemessargi, lai trenētu spēju veikt uzdevumus dažādos apstākļos jebkurā vietā Latvijā.

Mācībās notika militārās tehnikas kolonnu pārvietošanās pa koplietošanas ceļiem un apdzīvotām vietām, bija redzami sabiedroto bruņoto spēku gaisa kuģu pārlidojumi, tostarp zemā augstumā, kā arī to nosēšanās apdzīvotās vietās.

Savukārt Nacionālo bruņoto spēku organizētās visaptverošas valsts aizsardzības mācības "Namejs 2023" norisināsies no 5.septembra līdz 2.oktobrim visā Latvijā.

Mācībās "Namejs 2023" kopā ar Latvijas un sabiedroto bruņoto spēku karavīriem un zemessargiem piedalīsies gan valsts un pašvaldību iestādes, gan arī pārstāvji no privātā sektora uzņēmumiem un organizācijām, sniedzot valsts aizsardzības vajadzībām nepieciešamo atbalstu, tādējādi stiprinot visaptverošu valsts aizsardzības sistēmu Latvijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.