Menu
 

Negaiss ietekmējis atsevišķas mobilo sakaru bāzes stacijas

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Pirmdienas negaisi ietekmējuši atsevišķas mobilo sakaru bāzes stacijas, aģentūrai LETA pavēstīja mobilo sakaru operatori.

Mobilo sakaru operatora SIA "Tele2" sabiedrisko attiecību vadītājs Latvijā Oskars Fīrmanis aģentūrai LETA sacīja, ka Tērvetes pusē un vēl dažviet Latvijā elektrības traucējumu dēļ bija ietekmēta atsevišķu bāzes staciju darbība, bet kopumā spēcīgais negaiss lielu ietekmi uz mobilajiem sakariem nav atstājis.

Savukārt informācijas un komunikācijas (IKT) pakalpojumu sniedzēja "Bite" korporatīvo un sabiedrisko attiecību vadītāja Una Ahuna-Ozola norādīja, ka vētras radītie traucējumi tīklā konstatēti Kurzemes reģionā, kur elektrības pārrāvumu dēļ notiek bojāto bāzes staciju pārslēgšana uz ģeneratoriem. Vienlaikus Ahuna-Ozola sacīja, ka sakari klientiem tiek nodrošināti.

Mobilo sakaru operatora SIA "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) Sabiedrisko attiecību daļas vadītājs Valdis Jalinskis norādīja, ka šobrīd LMT sakaru tīkls darbojas stabili, tomēr laikapstākļu izraisīto elektroenerģijas pārrāvumu dēļ neliela daļa sakaru un interneta lietotāju Dobelē un Saulkrastos varēja īslaicīgi saskarties ar nelieliem traucējumiem.

Jau ziņots, ka Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs valsts rietumu un centrālajā daļā izsludinājis sarkano brīdinājumu par ļoti bīstamu pērkona negaisu un stipru vētru, ļoti lielu krusu, intensīvām lietusgāzēm. Brīdinājums spēkā līdz plkst.19.00 pirmdienas vakarā. Savukārt vēlāk pirmdienas pēcpusdienā un vakarā lielākais postoša pērkona negaisa risks būs Latvijas centrālajā un austrumu daļā, prognozē sinoptiķi. Vietām Vidzemē un Latgalē negaiss var plosīties vēl arī naktī uz otrdienu.

Jau vēstīts, ka "Tele2" apgrozījums 2022.gadā bija 165,803 miljoni eiro, kas ir par 8,9% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 3,9% - līdz 33,106 miljoniem eiro. Kompānija reģistrēta 1995.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 3,486 miljoni eiro. "Tele2" vienīgais īpašnieks ir Zviedrijas "Tele2 Sverige".

Savukārt "Bite Latvija" pagājušajā gadā strādāja ar 149,824 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 11,3% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa palielinājās par 1,1% un bija 22,252 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānija "Bite Latvija" reģistrēta 2005.gadā, un tās pamatkapitāls ir 99 085 286 eiro. "Bite Latvija" vienīgā īpašniece ir Lietuvas "Bite Lietuva", kas ir starptautiskās aktīvu pārvaldīšanas kompānijas "Providence Equity Partners" uzņēmums.

LMT apgrozījums 2022.gadā bija 165,368 miljoni eiro, kas ir par 3,5% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa samazinājās par 6,8% un bija 28,9 miljoni eiro. LMT kapitālā 49% pieder Zviedrijas "Telia Company" un tās meitaskompānijai "Sonera Holding", pa 23% akciju pieder SIA "Tet" un Latvijas Valsts radio un televīzijas centram, bet 5% - SIA "Publisko aktīvu pārvaldītājs "Possessor"".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.