Menu
 

Vāc parakstus par atļauto darba stundu palielināšanu jauniešiem

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Iedzīvotāju iniciatīvu portālā "manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par atļauto darba stundu palielināšanu jauniešiem no 15 līdz 18 gadiem.

Iniciatīvas pārstāvis Kārlis Gailums aicina dot skolēniem no 15 līdz 18 gadiem vairāk laika oficiāli strādāt algotu darbu paralēli mācībām. Gailums mudina ar jaunieša likumiskā pārstāvja atļauju palielināt pašlaik noteiktās 35 stundas nedēļā līdz 40 stundām darba nedēļā jeb līdz pilnas slodzes darbam. Izmaiņas būtu veicamas Darba likuma 132.pantā.

"Bieži vien jauniešiem ir iespēja apvienot skolu ar darbu, taču viņus ierobežo likums, neļaujot tiem strādāt vairāk darba stundu vai strādāt brīvdienās," teikts iniciatīvā.

Tās autori norāda, ka izmaiņas jauniešiem sniegtu lielākas iespējas darba tirgū un papildu iztikas līdzekļu nodrošināšanā, neliekot viņiem būt "ēnu ekonomikā", kur, pārkāpjot likumu, jaunieši pašlaik tiek algoti bez līgumiem, lai varētu strādāt sev ērtos laikos. Tādējādi arī tiks palielināts oficiālais Latvijas darba spēks, atzīmēts skaidrojumā "Manabalss.lv" portālā.

Lai iniciatīvu varētu tālāk virzīt uz vērtēšanu Saeimā, par to ir jāsavāc vismaz 10 000 pilsoņu no 16 gadu vecuma paraksti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.