Menu
 

Noslēdzies Ādažu novada "Jauno uzņēmēju atbalsta konkurss 2023"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Attēls - www.adazunovads.lv Attēls - www.adazunovads.lv

Ādažu novada pašvaldība šogad jau astoto reizi organizēja novada jauno uzņēmēju atbalsta konkursu, kura mērķis ir veicināt jauno komersantu veidošanos Ādažu novadā, sekmējot jaunu darba vietu radīšanu, jaunu produktu un pakalpojumu piedāvājuma paplašināšanu. Pieteikšanās konkursam noslēdzās 20.jūnijā, un šogad tika saņemti pieci projektu pieteikumi, informē konkursa koordinatore Laura Bite.

18.augustā noslēdzās projektu vērtēšanas otrā kārta, kurā projekts “Ādažu laivas” ieguva 16,8 punktus, projekts “Pašapkalpošanās drukas kiosks” – 21 punktu, projekts “Personalizēto dekoru darbnīca” – 16,5 punktus. Šie projekti pašvaldības līdzfinansējumu nevarēs saņemt, jo minimālais punktu skaits godalgotas vietas iegūšanai ir 27,5 (vismaz puse no maksimāli iespējamā).

Vienu projekta pieteikumu “Dāvanu kastes dzērienu izgatavošanai” komisija nolēma nevērtēt, jo, lai arī tas formāli atbilda konkursa nolikuma prasībām, tomēr šī projekta idejas pamatā bija dāvanu komplekta izveidošana, kura gala patērētājam būtu papildus jāiegādājas alkoholisks dzēriens, lai varētu šo dāvanu komplektu izmantot. Komisijas ieskatā, atbalstot šādu projektu, tiktu netieši atbalstīts arī alkohola patēriņš, kas ir pretrunā ar šī konkursa nolikumu, tādēļ komisija pieņēma lēmumu šo projektu nevērtēt un neatbalstīt, skaidro L.Bite.

Konkursā godalgoto vietu ieguva projekts “Keramikas zīmola izveide”, kas vērtēšanā saņēma 33,3 punktus, un projektu vērtēšanas komisija pieņēma lēmumu apstiprināt pašvaldības līdzfinansējumu šī projekta īstenošanai 2000 eiro apmērā. Līgums par projekta īstenošanu tiks slēgts pēc uzņēmuma / saimnieciskās darbības veicēja / individuālā komersanta reģistrācijas un citu nepieciešamo dokumentu saņemšanas pašvaldībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.