Logo
Drukāt šo lapu

Komandieris: Interese par iestāšanos Zemessardzē aizvien ir salīdzinoši augsta

Foto - sargs.lv Foto - sargs.lv

Interese par iestāšanos Zemessardzē aizvien ir salīdzinoši augsta, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" pastāstīja Zemessardzes komandieris Kaspars Pudāns.

Latvijā patlaban ir vairāk nekā 10 000 zemessargu. Zemessardzes dibināšanas gadadienā Pudāns akcentēja, ka šādas struktūras izveidošana apliecina izpratni par to, ka valsts aizsardzībai vajadzīgs kas vairāk nekā tikai regulāri, organizēti bruņotie spēki - svarīgi ir arī dot cilvēkiem iespēju piedalīties valsts aizsardzībā.

Pudāns norādīja, ka pēdējos divos gados, ņemot vērā ārpus Latvijas notiekošo, ir atkal pieaugusi interese par iestāšanos Zemessardzē. Viņš skaidroja, ka vēlme iestāties zemessardzē ir saistīta ar to, ka šī iespēja tiek piedāvāta visiem pilsoņiem. Raugoties uz zemessardzes sastāvu, tie nav jaunieši, kas nāktu turp uzreiz pēc skolas. Zemessardzē ir cilvēki, kuriem ir nostabilizējušās dzīves vērtības - ģimene, darbs, un viņi meklē to, kas var aizstāvēt šīs vērtības, skaidroja Pudāns.

Komandieris atzina, ka intereses iestāties Zemessardzē apjoms gan ir nedaudz samazinājies, salīdzinot ar kara Ukrainā pirmajiem mēnešiem, taču tā aizvien ir liela.

Zemessargi patlaban arī iesaistīti robežas apsardzībā, un nepieciešamības gadījumā Zemessardzes klātbūtni uz robežas atbilstoši dažādajiem izstrādātajiem scenārijiem iespējams paplašināt.

Pudāns pauda gandarījumu par plašu militāro mācību īstenošanu, jo tā ir iespēja tādās piedalīties arī zemessargiem, kuri tādās labprāt iesaistās.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024