Menu
 

Vai "Latvijas dzelzceļš" pareizi rīkojas, slēdzot mazās stacijas? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un wikimedia.org Foto - Liene Ozola un wikimedia.org

Sabiedriskā transporta padome mazā pasažieru skaita dēļ nolēmusi slēgt sešas stacijas. Tuvāko mēnešu laikā gatavojas slēgt staciju “Cena”, kas ir Jelgavas līnijā, “Kūdra” Tukuma līnijā, “Inčupe” Skultes līnijā. Savukārt Aizkraukles līnijā gatavojas slēgt pat trīs pieturas – “Dārziņi”, “Rumbula” un “Kaibala”.

Guntars

Neizklausās loģiski – ja vilciens brauc tur garām, tad kāpēc vienu vai vairākas pieturvietas izlaist? Ja tā būtu gala stacija un tādā veidā varētu saīsināt maršrutu, tad vēl būtu loģiski saprotams. Ja kādam tomēr šī vilciena pietura ir nepieciešama, tad ir labi, ka var izmantot vilcienu kā sabiedrisko transportu.

Arnis

Nezinu... Ja tur ir tikai viens vai divi cilvēki, kas pa dienu iekāpj, tad ir pareizi tās pieturvietas slēgt. Visam ir savas izmaksas, un nevar vilciens piestāt pēc katriem 100 metriem, bet, protams, būtu ļoti uzmanīgi jāizvērtē, cik cilvēkiem šis pakalpojums ir nepieciešams.

Madara

No to iedzīvotāju viedokļa, kuri tur dzīvo, nav pareizi slēgt stacijas. Ja es tur dzīvotu, tad noteikti protestētu un darītu tā, lai pieturas tiek saglabātas, jo tās ir tikai dažas minūtes laika, kas tiek pārējiem braucējiem ieekonomētas.

Ieva

Nav pareizi. Tur arī dzīvo cilvēki, kuriem šis transports ir nepieciešams. Mūs pārējos tas it kā neuztrauc, bet ir jādomā arī par citiem cilvēkiem. Turklāt tas ir pretrunā ar to, ka pasažierus vairāk aicina izmantot sabiedrisko transportu privāto auto vietā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.