Logo
Drukāt šo lapu

Garkalnes "Livonia" regbisti Baldonē izcīna trešo uzvaru, Ķekavas "Miesnieki" piedzīvo ceturto neveiksmi

Foto - RK "Livonia" Foto - RK "Livonia"

Baltijas “Top” līgas ceturtās kārtas spēlēs nedēļas nogalē Baldones stadionā Garkalnes “Livonia” komanda aizraujošā cīņā pārspēja vienus no turnīra galvenajiem favorītiem “Baltrex-Šiauliai” regbistus, bet Ķekavas “Miesnieki” nespēja pārtraukt Viļņas “Geležinis vilkas” kluba uzvaru sēriju un piedzīvoja ceturto zaudējumu pēc kārtas.

“Livonia” un “Baltrex-Šiauliai” spēles mazrezultatīvajā pirmajā puslaikā Enco Beltramino realizētais soda sitiens ilgu laiku palika vienīgie punkti (3:0), taču puslaika otrajā pusē viesi ar realizētu piezemējumu un soda sitienu panāca septiņu punktu pārsvaru (3:10).

Tuvojoties otrā puslaika vidum, piecu minūšu laikā divus piezemējumus veica Dāvis Jansons, un “Livonia” atguva vadību 15:10, drīz pēc tam atkal nonāca zaudētājos (15:17), taču divi precīzie Beltramino soda sitieni nosvēra svaru kausus par labu mājiniekiem – 21:17. Šī bija livoniešu pirmā uzvara savstarpējās spēlēs pret “Baltrex” regbistiem, kas viņiem turklāt paver labas izredzes cīņā par iekļūšanu Baltijas līgas pusfinālā.

Svētdien Baldonē pie Latvijas čempioniem Ķekavas “Miesniekiem” viesojās otra šīs sezonas pirmajās trīs kārtās bez zaudējumiem spēlējusī komanda – Viļņas “Geležinis vilkas”. Atšķirībā no mača dienu iepriekš šī cīņa iesākās daudz rezultatīvāk – jau pirmajās 15 minūtēs pretinieki apmainījās diviem piezemējumiem. Mājinieku rindās abas reizes izcēlās Hardijs Nungurs, un abas reizes realizāciju precīzi sita Artūrs Alainis. Viens precīzs soda sitiens viesiem gan ļāva “Miesnieku” 14:3 pārsvaru pārvērst sev labvēlīgā rezultātā (14:15). Līdz pārtraukumam komandas apmainījās piezemējumiem (ķekaviešiem piecus punktus nopelnīja Emīls Cēburs), taču uz realizācijas rēķina “dzelzs vilki” pārsvaru palielināja vēl par diviem punktiem – 19:22.

Otrā puslaika pirmajā pusē uz diviem viesu piezemējumiem laukuma saimnieki atbildēja ar sava spēlējošā trenera un kapteiņa Emīla Baloža pieciem punktiem un baldoniešu Elmāra Šefanovska un Artūra Alaiņa septiņiem (31:36), bet drīz pēc tam Agris Apkalns ar lielisku sprintu gar laukuma malu atkal panāca neizšķirtu – 36:36. Diemžēl apmēram desmit minūtes pirms beigām “Geležinis vilkas” regbisti vēlreiz nogādāja bumbu ieskaites laukumā, uz ko ķekaviešiem atbildēt vairs neizdevās – labākā spēle turnīrā, taču ceturtais zaudējums 36:43.

Pārējās Baltijas “Top” līgas spēlēs Šauļu “Vairas-Kalvis-Jupoja” uzvarēja Kauņas “Ažuolas” 29:18, bet divu pastarīšu savstarpējā mačā Viļņas “VRA-Tomosta” savā laukumā pārspēja “Šiauliai” 14:10. Turnīra tabulā pēc četrām kārtām “Geležinis vilkas” ir četras uzvaras, “Baltrex-Šiauliai”, “Livonia” un “Vairas-Kalvis-Jupoja” pa trim, “Ažuolas” divas, “VRA-Tomosta” viena, bet “Miesniekiem” un “Šiauliai” četri zaudējumi.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024