Menu
 

Jūrmalā atklās veloapmācības taku

  • Autors:  Apriņķis.lv
Attēli - www.jurmala.lv Attēli - www.jurmala.lv

Asaru parkā Jūrmalā izbūvēta velobraukšanas apmācības taka. Gan bērni, gan pieaugušie aicināti uz tās atklāšanu svētdien, 3.septembrī, plkst.12.00, informē Jūrmalas valstspilsētas administrācijā.

Velobraukšanas apmācību taka pie Dzelzceļa ielas starp Stacijas ielu un Induļa ielu ir publiski pieejama visiem aktīvās atpūtas cienītājiem, ikvienam, kurš vēlas apgūt drošas braukšanas prasmes, lai justos komfortabli satiksmē. Tā paredzēta velobraukšanas prasmju uzlabošanai un treniņiem. Velotaka ir 90 metrus gara, divus metrus plata, ar grants šķembu segumu un deviņiem apmācību elementiem, tās kopējā platība – 250 kvadrātmetru.

Velotakas atklāšanā 3.septembrī no plkst.12.00 līdz 16.00 paredzētas izklaidējošas un sportiskas aktivitātes, ikviens varēs piedalīties precizitātes sacensībās – ar velosipēdu izbraukt takā izvietotos elementus. Pasākumā tiek gaidīti visi interesenti, kas mēdz pārvietoties ar velosipēdu un vēlas uzzināt vairāk par drošību uz ceļa un pilsētvidē. Trasei nav vecuma ierobežojumu, tiek gaidīti gan pavisam mazie velobraucēji, gan jaunieši, gan pieaugušie. Šajā laika posmā trasē būs tiesneši, kas pastāstīs par velobraukšanas apmācību taku un parādīs, kā to pareizi izbraukt, vērtējot dalībnieku precizitāti un līdzsvara noturību. Sacensības rīko "BTA velozinis akadēmija". Pasākumā tiks fotografēts un filmēts publicitātes vajadzībām.

Veloapmācības taku izveidoja Jūrmalas pašvaldība sadarbībā ar biedrību "For Better". Seguma izbūvi 13,4 tūkstošu eiro apmērā finansē Jūrmalas pašvaldība no Ceļu fonda programmas 2022.–2024.gadam budžeta līdzekļiem, savukārt velotrases konstrukcijas, to transportēšanu un uzstādīšanu nodrošināja biedrība "For Better". Biedrības ieguldījums ir 16,1 tūkstotis eiro, ko Jūrmalas dome atbilstīgi Pašvaldību likumam pieņem kā ziedojumu, norāda valstspilsētas administrācijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.