Menu
 

Aptauja: 68% autovadītāju mēdz braukt agresīvi

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Latvijā 68% autovadītāju paši atzīst, ka mēdz braukt agresīvi, liecina "Carlsberg 0.0 atbildīgas braukšanas indeksa" aptaujas dati.

Tostarp 9% autovadītāju atzina, ka mēdz bieži braukt agresīvi, bet 59% - ka reti. Savukārt 32% autovadītāju norādījuši, ka nemēdz braukt agresīvi.

Vīrieši biežāk atzinuši, ka brauc agresīvi. Bieži agresīvi brauc 11% aptaujāto vīriešu un 7% sievietes, bet reti - 64% vīriešu un 52% sieviešu.

Salīdzinot ar aptaujas rezultātiem pērn, būtiski pieaudzis to autovadītāju skaits, kuri atzīst, ka reti, bet tomēr mēdz braukt agresīvi. Pērn to atzina 50% aptaujāto.

Tāpat pieaudzis arī to autovadītāju skaits, kuri bieži brauc agresīvi (2022.gadā - 7%). Arī pērn bija vērojama tendence, ka vīrieši biežāk atzīstas agresīvā braukšanā.

Analizējot respondentu atbildes dažādās vecuma grupās, visbiežāk agresīvu braukšanu atzīst autovadītāji vecumā no 18 līdz 29 gadiem (21%), savukārt to, ka nekad nav braukuši agresīvi, visbiežāk apgalvo autovadītāji vecumā no 60 līdz 74 gadiem (44%).

Dati reģionālā griezumā liecina, ka agresīvākie braucēji ir Rīgā (12%) un Kurzemē (13%), bet atbildi, ka nekad nav braukuši agresīvi, visbiežāk sniedz autovadītāji Zemgalē (36%) un Latgalē (36%).

Aptauja tapusi sadarbībā ar "Drošas braukšanas skolu" (DBS) un pētījumu centru "Norstat". Aptaujā, kas veikta 2023.gada jūlijā, piedalījās 1000 Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.