Menu
 

Par sasniegumiem vides izglītībā Ekoskolas apbalvojumus saņem 180 izglītības iestādes, arī Pierīgas skolas un bērnudārzi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ik gadu tiek rīkots Ekoskolas apbalvošanas pasākums, lai pateiktu paldies izglītības iestādēm par sasniegumiem vides izglītībā – gan integrējot vides aizsardzības jautājumus mācību procesā, gan aktīvi rīkojoties vides interesēs un iesaistot apkārtējo sabiedrību. Kā informēja Vides izglītības fonds, šogad 96 izglītības iestādes saņems prestižo starptautisko Zaļo karogu, tostarp piecām izglītības iestādēm – arī Babītes vidusskolai – tiks piešķirts augstākais programmas apbalvojums Ekoskolu vēstnieka statuss.

Starptautiskais Zaļais Karogs 2023./2024. mācību gadam piešķirts 91 izglītības iestādēm, Pierīgā –  Daugmales pamatskolai, Siguldas pilsētas PII "Ieviņa", Ulbrokas PII "Pienenīte", Olaines pirmsskolas izglītības iestādei "Magonīte", Ulbrokas vidusskolai, Ropažu vidusskolai, Siguļu pirmsskolas izglītības iestādei “Piejūra”, Laurenču sākumskolai, Mārupes novada PII "Zeltrīti", Salaspils novada PII "Daugaviņa", Ropažu novada PII “Annele”, Siguldas 1.pamatskolai un Salaspils novada pašvaldības PII "Atvasīte".

Latvijas Ekoskolu Sertifikāts 2023./2024. mācību gadam piešķirts 43 izglītības iestādēm, arī privātajai pirmsskolai “Patnis Ādaži”, bet pateicību par dalību Ekoskolu programmā saņem 41 izglītības iestāde, arī Baldones vidusskola, Skultes PII “Aģupīte”, Mālpils vidusskola un Salaspils 1.vidusskola.

Ekoskolu apbalvošanas pasākums norisināsies 13.septembrī Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē plkst. 11.00.

Ekoskolu programma ir viens no visaptverošākajiem un populārākajiem vides izglītības modeļiem pasaulē un plašākā ilgtspējīgu skolu programma Latvijā, vienojot ap 185 izglītības iestādēm – no pirmskolām līdz pat augstskolām. Visā pasaulē Ekoskolu programma vieno ap 48 700 izglītības iestāžu 73 valstīs. Zaļais karogs ir starptautiski atpazīstama kvalitātes zīme, kas plīvo pie Ekoskolām visā pasaulē, savukārt Latvijas Ekoskolu sertifikāts ir nacionāla līmeņa apbalvojums.

Ekoskolu apbalvojums tiek piešķirts uz vienu mācību gadu un to katru reizi jāizcīna no jauna.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.