Menu
 

Sarkanais Krusts: Plūdos Lībijā pazuduši 10 000 cilvēku

  • Autors:  LETA--AFP

Plūdu piemeklētajā reģionā Lībijas austrumos pazuduši 10 000 cilvēku, un sagaidāms, ka bojājušo skaits strauji pieaugs, otrdien pavēstīja Sarkanais Krusts.

Plūdos, kas izraisījās pēc tam, kad pāri Vidusjūras reģionam traucās vētra "Daniels", atbilstoši amatpersonu sniegtajām ziņām Lībijā dzīvību zaudējuši vismaz 150 cilvēki. Starptautiskās Sarkanā Krusta un Sarkanā Pusmēness biedrību federācijas pārstāvis Tamers Ramadans brīdināja, ka galīgais bojāgājušo skaits var izrādīties krietni lielāks.

"Mūsu komandas uz vietas joprojām veic savu izvērtējumu, bet, spriežot pēc tā, ko mēs redzam un ziņām, ko saņemam, bojāgājušo skaits ir milzīgs," runājot ar žurnālistiem no Tunisijas, sacīja Ramadans. "Tas var sasniegt tūkstošus," viņš piebilda.

"Mums šobrīd precīza skaitļa nav," norādīja Ramadans, uzsverot, ka organizācijai neatkarīgi avoti apliecinājuši - "pazudušo cilvēku skaits līdz šim sasniedzis 10 000". Lībijas austrumdaļā bāzētās valdības premjerministrs Usama Hamads medijam "Almasar" sacīja, tikai Dernas pilsētā ir "vairāk nekā 2000 bojāgājušo un vairāki tūkstoši pazudušo". 

Avoti mediķu vidū un ārkārtas dienesti šos skaitļus nav apstiprinājuši. Kā norādīja Ramadans, ņemot vērā skaitļus, ar ko viņš ir pazīstams, "ir ļoti iespējams, ka [Hamada] minētie skaitļi varētu būt tuvi korektajiem skaitļiem".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.