Menu
 

"SEB banka" aicina skolēnus pieteikties Skolu vēstnešu programmai

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

“SEB banka” trešo gadu visās trīs Baltijas valstīs īsteno Skolu vēstnešu programmu, aicinot 10.un 11.klašu skolēnus kļūt par finanšu pratības ekspertiem un vadīt finanšu pratības lekcijas savās skolās. Programmas dalībniekiem tiek nodrošināta plaša apmācību programma, kā arī sniegts mentoru atbalsts visas programmas garumā no novembra līdz jūnijam.

Astoņus mēnešus garās programmas laikā banka apmāca izvēlētos skolēnus un sniedz lekcijas ne tikai par finanšu pratību, proti, uzkrājumiem, ieguldījumiem, budžeta vadību utt., bet arī par citām pamatprasmēm, piemēram, publisko uzstāšanos, personīgā zīmola veidošanu un komunikāciju sociālajos tīklos. Pēc katras ar finanšu pratību saistītās lekcijas jaunieši tiek aicināti lasīt to savās skolās. Apmācības procesā skolēnus visu laiku atbalsta un palīdz mentori no “SEB bankas”.

Iepriekšējā mācību gadā Skolu vēstnešu programmai pieteicās vairāk nekā divsimt piecdesmit 10.un 11.klašu skolēnu visā Baltijā. Pēc atlases apmācības izgāja un par finanšu pratības vēstnešiem kļuva 90 skolēni. Programmas laikā viņi novadījuši vairāk nekā 520 lekciju, sasniedzot ap 12 000 skolēnu.

“Šogad veicām vecāku aptauju un secinājām, ka apmēram trešdaļa ar bērniem gandrīz nerunā par finanšu jautājumiem, naudas izmantošanu un budžeta plānošanu. Bet tieši bērnu vecumā tiek likti pamati tam, kā jaunais cilvēks rīkosies ar savu naudu nākotnē, cik veiksmīgi viņš varēs veikt uzkrājumus, plānot un realizēt savas ieceres,” norādījusi “SEB” Skolu vēstnešu programmas vadītāja Linda Šablinska.

“Skolu vēstnešu programma ir iespēja iegūt zināšanas par finanšu pamatjautājumiem – budžeta plānošanu, ieguldījumiem, uzkrājumiem nākotnē, drošu iepirkšanos internetā un citiem – ne tikai pašiem programmas dalībniekiem, bet arī viņu skolasbiedriem, ar kuriem vēstneši dalās savās zināšanās. Ticot tam, ka jaunieši vairāk ieklausās vienaudžos, mēs jau trešo gadu visā Baltijā realizējam Skolu vēstnešu programmu un aicinām skolēnus kļūt par finanšu pratības ekspertiem.

Lai pieteiktos programmai, 10. un 11. klašu skolēni aicināti aizpildīt formu, kas ir pieejama “SEB bankas” mājaslapā līdz 8. oktobrim.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.