Menu
 

Zelenskis: Putinam bija garš Eiropas valstu saraksts, kuras viņš plānoja iznīcināt

  • Autors:  LETA/Ukrainska Pravda

Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam bija garš Eiropas valstu saraksts, kuras viņš plānoja iznīcināt, bet, sastopot spēcīgu Ukrainas pretošanos, viņš tagad ir spiests pazemoties un meklēt atbalstu pie Ziemeļkorejas un Irānas, lietotnē "Telegram" paziņoja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Putina iznīcināmo valstu saraksts bija garš - vēl pavisam nesen. Ja Ukraina kristu, pusei Eiropas draudētu nonākšana Maskavas ietekmes sfērā. Tomēr amerikāņu investīcijas Ukrainas drošībā un globālajā brīvības aizsardzībā strādā - par simt procentiem, līdz pēdējam centam," paziņoja Zelenskis.

"Tagad Putinam ir cits mērķu saraksts. Tā vietā, lai diktētu noteikumus Amerikai, Eiropai un visai brīvajai pasaulei, Putins ir spiests pazemoties, personīgi izklaidējot delegāciju no Phenjanas un mēģinot rast Teherānas labvēlību. Tas demonstrē viņa acīmredzamo vājumu."

Zelenskis atzīmēja, ka Ukrainas karavīri cīnās tā, kā kādreiz ASV prezidents Abrahams Linkolns aicināja cīnīties ģenerāli Ulisu Grāntu.

"Prezidenta Linkolna vārdi ["Turies ar buldoga tvērienu, grauz un žņaudz, cik vari"'] atspoguļo tieši to, kā karo ukraiņi. Katru šī kara dienu ukraiņu karavīri turas ar buldoga tvērienu. Viņi grauž un žņaudz krievu okupantus, cik vien iespējams. Krievijas diktatūra nekad agrāk nebija sastapusi tik stipru pretošanos. Un Krievijai vairs nekad neizdosies iznīcināt nevienu citu nāciju."

Zelenskis atzīmēja, ka Ukraina maksā visaugstāko cenu par brīvības un globālās drošības aizsardzību, kamēr Krievija katru dienu un katru nakti turpina savu teroru ar raķetēm un Irānas droniem. Tomēr pasaules vienotība Ukrainas atbalstam "paliek stipra" un Ukraina zina, ka "mēs nekritīsim", piebilda Zelenskis.

"Mēs esam pārliecināti, ka citām tautām nevajadzēs sūtīt savas armijas šajā kaujā. Ukraina ir spējīga pabeigt šo karu ar uzvaru, kas kļūs par mūsu kopīgu uzvaru. Šodien nevis ļaunuma impērija, bet tikai vienotības trūkums spēj nolikt brīvību uz ceļiem," paziņoja Zelenskis, piebilstot, ka ukraiņi ir pateicīgi amerikāņu tautai.

"Kad es runāju ar prezidentu [Džo] Baidenu 2022.gada 24.februāra agrā rītā, pasaule neticēja Ukrainai. Bet es viņu pārliecināju, ka mēs nepadosimies, un viņš apstiprināja, ka Amerika būs ar mums tik, cik vajadzēs. ASV Kongress to apstiprināja. Ukraina vienmēr būs pateicīga par to," rezumēja Zelenskis.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.