Menu
 

"Auda" izcīna svarīgu uzvaru Valmierā, "Super Nova" atvadās no virslīgas (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Kristians Putniņš, FK "Auda" Foto - Kristians Putniņš, FK "Auda"

Latvijas futbola virslīgas 30.kārtas spēlē svētdien Valmierā svarīgu uzvaru izcīnīja Ķekavas “Audas” futbolisti. Savukārt sporta kluba “Super Nova”/Salaspils futbolisti, piedzīvojot kārtējo zaudējumu, zaudējuši arī teorētiskās izredzes saglabāt vietu virslīgā nākamajā sezonā.

“Valmiera FC” un FK “Auda” spēlei bija liela nozīme cīņā par trešo vietu tabulā un tiesībām nākamsezon spēlēt Eiropas klubu turnīros. Otrā puslaika sākumā ar lielisku tālsitienu vārtu apakšējā stūrī viesos vadībā izvirzīja Aleksejs Saveļjevs. Bet, tuvojoties spēles galotnei, izcēlās brazīlietis Ramirešs. Vispirms viņš ar izcili skaistu sitienu atmuguriski “šķērītē” palielināja “Audas” pārsvaru, uzreiz pēc tam nopelnīja dzelteno kartīti par krekla novilkšanu, bet vēl mirkli vēlāk par bīstamu izklupienu laukuma vidū saņēma vēl vienu “plāksteri” un atstāja savu komandu skaitliskā mazākumā.

Tiesa, ne uz ilgu laiku – dažas minūtes vēlāk desmit vīru sastāvā palika arī valmierieši, un, lai arī kompensācijas laika pašās beigās vienus vārtus atspēlēja, no zaudējuma neizglābās – 2:1 “Audas” labā. Cīņā par trešo vietu tabulā “Audai” ir 48 punkti 30 spēlēs, “Valmiera FC” 44 punkti 29 spēlēs un FK “Liepāja” 43 punkti 29 spēlēs.

SK “Super Nova”/Salaspils futbolisti tabulas divu pēdējo vietu īpašnieku savstarpējā spēlē savā laukumā uzņēma “BFC Daugavpils” vienību un piedzīvoja zaudējumu 0:1 – vienīgos vārtus viesi guva jau septītajā minūtē. Septiņas spēles līdz turnīra beigām salaspilieši no daugavpiliešiem atpaliek par 21 punktu, turklāt zaudējuši “sausā” visas četras šīs sezonas savstarpējās spēles.

Sestdien spēle bija ievērojama arī ar to, ka “BFC Daugavpils” spēlētājs Valērijs Afanasjevs kļuva par spēlēm Latvijas  virslīgā bagātāko futbolistu (484).

Apvienotās futbola akadēmijas “Olaine” komanda svētdien Salaspils stadionā vakarā izcīnīja ļoti svarīgu uzvaru cīņā par palikšanu Latvijas pirmajā jeb Nākotnes līgā. Uz Elmāra Ģēģera jau otrajā minūtē gūtajiem vārtiem pretinieki FK “Beitar” futbolisti drīz vien atbildēja. Taču otrajā puslaikā Edgars Sajenko, Konstantīns Fjodorovs un Niks Edžus Bērziņš nodrošināja olainiešiem pārliecinošu uzvaru 4:1, kas ļāvusi viņiem pārtraukt trīs zaudējumu sēriju, izkļūt no izkrišanas zonas un pakāpties uz 11.pozīciju (19 punkti 20 spēlēs).

Soli pretī iekļūšanai Latvijas pirmajā līgā svētdien spēra Mārupes sporta centra futbolisti, kuri otrās līgas A grupas turnīrā (par 1.-8.vietu) viesos ar 3:1 uzvarēja “Ogre United” komandu. Otrā puslaika pirmajā pusē divus vārtus septiņu minūšu laikā guva Kristiāns Korsaks, drīz pēc tam ogrēnieši vienus atguva, bet kompensācijas laikā šaubas par cīņas iznākumu izgaisināja Viktors Čebotarjovs.

Tabulā mārupieši ar 21 punktu 9 spēlēs ir otrajā vietā aiz futbola kluba “Kalupe” (27 p. 10 sp.) un priekšā Augšdaugavas NSS komandai (14 p. 9 sp.).

Latvijas trešās līgas Centra grupas turnīra spēlē Olainē pret “Riga United” vienību futbola klubs “Union” nonāca zaudētājos ar divu vārtu starpību, tomēr atspēlējās un svinēja uzvaru 3:2 – vārtus guva Mārcis Skuja, Artjoms Stoļarovs un Ingus Makovskis. “Union” futbolisti jau nodrošinājuši otro vietu aiz JFK “Daugava”/Salaspils FS komandas un ceļazīmi uz trešās līgas finālturnīru.

Savukārt FK “Sigulda” futbolistes Sieviešu pirmās līgas turnīrā par 7.-11.vietu izvirzījās vadībā mačā pret “FC Talsi” vienību, pateicoties Elīzes Elzas Jansones raidījumam 10.minūtē, taču otrajā puslaikā ielaida četrus vārtus – 1:4. Tabulā divas kārtas irms beigām siguldietes ir devītās.

(papildināta ar 6., 9.un 10.rindkopu)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.