Menu
 

Aicina pieteikties lekciju ciklam Latvijā sastopamo putnu sugu noteikšanā

  • Autors:  LETA
Foto - Selga Bērziņa Foto - Selga Bērziņa

Lai sniegtu ieskatu biežāk sastopamajās putnu sugās Latvijā un putnu vērošanas un sugu noteikšanas pamatprincipos, Latvijas Ornitoloģijas biedrība (LOB) izziņo pieteikšanos ikgadējam tiešsaistes lekciju ciklam "Pirmie soļi putnu atpazīšanā", informēja LOB komunikācijas vadītāja Kitija Balcare.

Lekciju ciklu, kas norisināsies no šā gada 16.oktobra līdz nākamā gada 18.martam, tiešsaistē aicināti apmeklēt gan iesācēji, gan tie, kam putnu vērošana jau kļuvusi par aizrautīgu nodarbi, bet pietrūkst zināšanu to sugu noteikšanā, kuras ir sastopamas Latvijā.

Sākot ar oktobra vidu, ik nedēļu 22 nedēļu garumā tiešsaistē notiks tematiskas lekcijas, kas tiks papildināta ar fotogrāfijām, audio un video ierakstiem un kuras garums būs no stundas līdz divām stundām atkarībā no tēmas. Lekciju kursa dalībnieki saņems piekļuvi, kura darbosies līdz pat lekciju kursa noslēgumam 2024.gada martā. Lekciju materiāli ietver gan apmācību video, gan pašpārbaudes video un uzdevumus.

Lekcijas vadīs pieredzējis putnu pazinējs LOB ornitologs, sertificēts putnu eksperts Andris Dekants, kurš jau vairākus gadus ir vadījis lekciju ciklu "Pirmie soļi putnu atpazīšanā" un palīdzējis apmācīt studentus "Nord" lauka putnu noteikšanas kursos.

Kā akcentē Balcere, iepriekšējo gadu kursu dalībnieki atzinīgi novērtē multimediālo pieeju kursu daudzveidīgajā izklāstā, asociatīvo pieeju putnu balsu apguvē, lektora spēju izklāstīt tēmu aizraujošā un iesaistošā formā, daloties personīgajā pieredzē putnu noteikšanā un vērošanā.

Lekciju dalībniekiem būs iespēja pievienoties iepriekšējā gada lekciju dalībnieku domubiedru grupai vietnē "Facebook", lai kopīgi dalītos jauniegūtajās zināšanās.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.