Logo
Drukāt šo lapu

Ar plašu bezmaksas aktivitāšu programmu Jūrmala oktobrī rīko Veselības mēnesi

Foto - Artis Veigurs Foto - Artis Veigurs

Jūrmalā visu oktobri norisināsies dažādi pasākumi veselības un labsajūtas uzlabošanai. Veselības mēneša laikā jūrmalnieki bez maksas varēs apmeklēt vairāk nekā 100 dažādu aktivitāšu – nodarbības, lekcijas, veselības pārbaudes un procedūras, piedalīties diskusijās un doties pārgājienos. Jauniešiem būs iespēja apmeklēt Jūrmalas jauniešu organizētas lekcijas, bērniem – dažādas deju un vispārattīstošās vingrošanas nodarbības, informēja Jūrmalas valstspilsētas administrācijā.

“Kusties vesels!” – nodarbības un meistarklases pieaugušajiem un bērniem

Jūrmalniekiem tiek piedāvātas dažādas aktivitātes fiziskās un mentālās veselības uzlabošanai. Interesenti varēs piedalīties nodarbībā kopā ar fitnesa treneri un uztura speciālisti Madaru Meieri, apmeklēt iepazīšanās treniņu, kurā varēs apgūt pareizu skriešanas tehniku vieglatlētes Jeļenas Prokopčukas vadībā, piedalīties dažādās ārstnieciskās vingrošanas nodarbībās, kā arī apmeklēt jogas, zumbas, ciguna un citas nodarbības profesionālu treneru vadībā.

Veselīga dzīvesveida meistarklasēs būs iespēja apgūt pareizu elpošanas tehniku veselības veicināšanai un noskaidrot, kādas ir biežākās kļūdas trenažieru zālē, kā arī iepazīties ar trenažieru zāles aprīkojumu un apgūt tā pareizu lietošanu.

Bērni Veselības mēnesī varēs apmeklēt dažādas deju nodarbības, ārstniecisko vingrošanu, meitenēm tiek piedāvāta estētiskās vingrošanas nodarbība.

Ģimenēm ar bērniem būs lieliska iespēja doties pārgājienā kopā ar Jūrmalas jūras skautiem un gaidām un izbaudīt zeltaino rudeni Ragakāpas dabas parkā, kā arī iesaistīties dažādās aktivitātēs un spēlēs visa pārgājiena garumā. Arī pieaugušajiem būs iespēja doties pārgājienā iziet maršrutu Ķemeru ūdenstornis–Slokas ezers–Melnezers–Melnalkšņu dumbrāju laipa–Ķemeru parks–Ķemeru ūdenstornis.

“Jūties labi!”, “Esi vesels!” – lekcijas, diskusijas un procedūras

Ikvienam interesentam būs iespēja apmeklēt speciālistu lekcijas, terapeitiskas nodarbības un seminārus, lai gūtu vērtīgus padomus, kā rūpēties par savu un tuvinieku veselību. Veselības mēneša programmā iekļautas dažādas lekcijas veselības uzturēšanai, piemēram, kā neizdegt darbā un ģimenē, labās prakses veicināšana komunikācijā ar senioriem, kā arī seminārs par tuvinieku aprūpi mājas apstākļos.

Vecāki aicināti apmeklēt izzinošas lekcijas par bērnu attīstību. Būs iespēja piedalīties lekcijā un praktiskā nodarbībā par pirmās palīdzības sniegšanu. Varēs apgūt dažādas kustību terapijas, apmeklēt apziņas aktivizācijas treniņu, kā arī piedalīties tematiskā nodarbībā ar kognitīvi biheiviorālas terapijas elementiem un citās izzinošās lekcijās.

Iepriekš piesakoties, būs iespēja bez maksas apmeklēt skaistumkopšanas procedūras, norāda pašvaldībā.

Jūrmalas jauniešu lekcijas jauniešiem

Veselības mēnesī jaunieši aicināti piedalīties gan izzinošās lekcijās par būtiskāko labas mentālās veselības uzturēšanā ikdienā, skolā un mājās, gan diskusijā, kā par to rūpēties.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024