Menu
 

Grantu programmā "(ie)dvesma" šogad saņemtas 59 biznesa idejas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – "SEB banka" Foto – "SEB banka"

SEB grantu programmā "(ie)dvesma" biznesa ideju atbalstam, kas tiek īstenota kopā ar Jūrmalas pilsētu, Ķekavas, Mārupes, Olaines, Ropažu un Siguldas novadu, šogad saņemti 59 pieteikumi. Plānotās biznesa ieceres un darbības jomas ir dažādās nozarēs, un visvairāk pieteikumu šogad saistīti ar apmācību, spēļu un aprūpes pakalpojumu sniegšanu bērniem, informē SEB bankas pārstāvji.

Nemainīgi aktuālas ir biznesa idejas, kas saistītas ar pārtikas ražošanu un ēdināšanas pakalpojumiem, kā arī mēbeļu, dizaina un interjera priekšmetu ražošanu. Tāpat vairākas biznesa idejas saistītas ar medicīnu un veselību, tūrismu, atpūtu, vides risinājumiem, kā arī sportu, skaistumkopšanu, digitāliem risinājumiem un izglītību. Visvairāk jaunu biznesa ideju šogad iesniegts Siguldas novadā (14 pieteikumi), kā arī Jūrmalas pilsētā (12 pieteikumi) un Mārupes novadā (10 projektu pieteikumi). Ropažu novadā saņemti deviņi, Olaines novadā - astoņi, savukārt Ķekavas novadā - seši pieteikumi.

"Galvenās mācības tiek gūtas darot, un nav iespējams kļūt par uzņēmēju, mācoties tikai lekcijās. Ir jāmēģina, tāpēc ir prieks par katru, kurš piesakās un uzdrošinās spert soli, lai idejai sekotu arī tālāka darbība. Šogad esam saņēmuši par 12 idejām vairāk nekā pērn, kas liecina par to, ka iedzīvotāji vēlas būt ekonomiski aktīvi un ar savām idejām iesaistīties sabiedriskos procesos," saka SEB bankas Mazo un vidējo uzņēmumu finansēšanas vadītājs Ģirts Priede.

Saņemto projektu biznesa idejas potenciālu un konkurētspēju tālāk vērtēs uzņēmējdarbības profesionāļi un pašvaldību pārstāvji. Maksimālā naudas summa, uz ko var pretendēt viens granta saņēmējs, ir 10 000 eiro, un kopējais pieejamo grantu apmērs šogad ir 70 000 eiro. Granta līdzekļus varēs izmantot saimnieciskiem mērķiem esošā biznesa attīstīšanai vai arī jauna uzņēmuma izveidei. Rezultātu paziņošana un uzvarētāju apbalvošana notiks 14.novembrī.

Grantu programma "(ie)dvesma" norisinās jau septīto gadu. Līdz šim programmas ietvaros atbalstu savas idejas īstenošanai saņēmuši 48 jaunie uzņēmēji, norāda bankas pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.