Logo
Drukāt šo lapu

Olainē atklāts jauns pašvaldības bērnudārzs 72 bērniem

Foto - Intars Šupiņš Foto - Intars Šupiņš

Olainē atklāta jauna pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāde "Čiekuriņš" 72 bērniem, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā. Šis ir piektais pašvaldības bērnudārzs Olaines novadā.

Ēkas pārbūves pirmajā kārtā tika izbūvētas četras grupiņas, kā arī atsevišķa guļamtelpa diendusai un ģērbtuves. Pārējā ēkas daļā ir iekārtotas administrācijas telpas, saimniecības telpas un palīgtelpas. Tāpat ēkā ir ierīkota ventilācijas sistēma, nodrošinot izglītības iestādei pienācīgu gaisa kvalitāti.

Tika labiekārtotas zonas gar ēkas perimetru, izbūvēti celiņi, uzstādīts ēkas apgaismojums, kā arī videonovērošanas sistēma, lai nodrošinātu pirmsskolas izglītības iestādei drošu vidi. Paralēli pārbūves darbiem notika ēkas energoefektivitātes paaugstināšana, kuras rezultātā ne tikai uzlabots mikroklimats ēkā un samazināts enerģijas patēriņš objektā, bet ēka ieguva jaunu vizuālo tēlu un uzlabota Olaines Mežaparka vide objekta skartajā teritorijā.

Otrajā kārtā tiks izbūvētas vēl četras grupiņas, turpināsies labiekārtošanas darbi - tiks ierīkots āra apgaismojums, žogs, kā arī izbūvēts rotaļlaukums, kas būs pieejams visām iestādes grupiņām. Lai nodrošinātu ērtu piekļūšanu pirmsskolas izglītības iestādei, ir noslēgts līgums par piebraucamā ceļa un autostāvvietas izbūvi no Veselības ielas.

Kopā ar pirmsskolas izglītības iestādi šajā ēkā turpinās darbu Olaines jauniešu centrs "Popkorns" un Neatliekamās medicīniskās palīdzības divas brigādes, kā arī biznesa iesācējiem, jaunajiem un pieredzējušajiem uzņēmējiem būs pieejamas kopstrādes telpas.

Bērnudārza "Čiekuriņš" izveidei darbus divos projektos - SIA "Balts un melns" izstrādāto energoefektivitātes paaugstināšanas projektu un SIA "Būvdizains" izstrādāto telpu vienkāršotas atjaunošanas un teritorijas labiekārtošanas projektu - saskaņā ar iepirkuma rezultātiem veica SIA "Torensberg". Sākotnējā līguma summa bija 2,4 miljoni eiro. Līgums tika vairākkārt grozīts, pēdējie grozījumi paredz līguma summu 2,8 miljoni eiro.

Projektu īstenošana tika finansēta no vairākiem avotiem. Ēkas energoefektivitātes projekts visai ēkai - ERAF finansējums 0,24 miljonu eiro apmērā, valsts budžeta dotācija 0,8 miljonu eiro apmērā, pašvaldības finansējums 0,9 miljonu eiro apmērā; telpu vienkāršotā atjaunošana pirmsskolas izglītības iestādes izveidei - no pašvaldības budžeta 1,5 miljoni eiro.

SIA "Torensberg" īpašniece ir Nīderlandē dzīvojošā Marija Kinaste, liecina "Firmas.lv" dati. Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 10,17 miljoni eiro, peļņa - mazliet vairāk nekā 30 000 eiro.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024