Logo
Drukāt šo lapu

No aprīļa līdz septembrim pie administratīvās atbildības saukti 14 Saeimas deputāti

Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Pie administratīvās atbildības no šī gada 14.aprīļa līdz 3.septembrim saukti 14 Saeimas deputāti. Par to ziņojumu Saeimai trešdien, 4.oktobrī, sagatavojusi Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija, pamatojoties uz Iekšlietu ministrijas Informācijas centra sniegto informāciju. Mandātu komisijas ziņojums vēl jāskata Saeimas sēdē.

Saskaņā ar Iekšlietu ministrijas Informācijas centra ziņām no Sodu reģistra deputāti Mārtiņš Daģis, Dāvis Mārtiņš Daugavietis, Mārtiņš Felss, Kaspars Melnis un Andrejs Svilāns pie administratīvās atbildības saukti par valsts amatpersonām noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpšanu, kā arī par valsts amatpersonas funkciju veikšanu interešu konflikta situācijā. Kā vēsta Saeimas preses dienests, deputātiem piemērots naudas sods.

Deputātam Raivim Dzintaram izteikts brīdinājums par drošas distances vai intervāla neievērošanu, deputātam Andrim Kulbergam piemērots naudas sods par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kurš nav reģistrēts noteiktajā kārtībā, savukārt deputāts Edgars Tavars administratīvi sodīts ar naudas sodu par aizlieguma ceļa zīmju prasību neizpildīšanu.

Ingmārs Līdaka saukts pie administratīvās atbildības par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu no 31 līdz 40 kilometriem stundā, bet Aleksejs Rosļikovs – no 21 līdz 30 kilometriem stundā. Deputātiem piemērots naudas sods.

Deputāti Jefīmijs Klementjevs un Viktors Pučka saukti pie administratīvā atbildības, piemērojot naudas sodu, par amatpersonas likumīgo prasību nepildīšanu vai amatpersonas darbības traucēšanu, savukārt deputātam Jurim Jakovinam naudas sods piemērots par medicīnisko atzinumu sniegšanas pārkāpumiem vai veselības aprūpes pārkāpumiem.  

Deputātam Aināram Šleseram piemērots brīdinājums par noteiktās sapulču, gājienu un piketu organizēšanas un norises kārtības pārkāpšanu.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024