Menu
 

Valdība bez atlīdzības nodod Jūrmalas pašvaldībai meža zemi Bulduros

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Valdība otrdien nolēma bez atlīdzības nodot Jūrmalas pašvaldībai īpašumu "Bulduri 1001" ar meža zemi Bulduros, Jūrmalā. Valdības lēmums paredz nodot Jūrmalas pašvaldības īpašumā valsts nekustamo īpašumu "Bulduri 1001" - zemes vienību 2,0931 hektāru platībā, tai skaitā meža zemi 1,859 hektāru platībā un trīs būves 7.līnijā 1A, Jūrmalā, kas nepieciešams pašvaldības autonomo funkciju īstenošanai saskaņā ar Pašvaldību likumu.

Visa nekustamā īpašuma "Bulduri 1001" kadastrālā vērtība 2023.gada 1.janvārī noteikta 82 289 eiro. Nekustamā īpašuma sastāvā ietilpstošās mežaudzes vērtība ir 1126 eiro. Nekustamais īpašums "Bulduri 1001" nav iznomāts. Nacionālā kultūras mantojuma pārvalde informējusi, ka nekustamais īpašums "Bulduri 1001" atrodas valsts nozīmes pilsētbūvniecības pieminekļa "Dubultu-Majoru-Dzintaru-Bulduru-Lielupes vasarnīcu rajoni" individuālajā aizsardzības zonā.

Aizsargjoslu likuma liegums atsavināt valsts īpašumā esošo zemi, kas atrodas Baltijas jūras un Rīgas jūras līča krasta kāpu aizsargjoslā nav attiecināms uz gadījumiem, kad valstij piederošo zemi nodod bez atlīdzības pašvaldības īpašumā, ievērojot Publiskas personas mantas atsavināšanas likumā noteikto kārtību nekustamā īpašuma nodošanai bez atlīdzības vai maiņai.

Valsts nekustamajam īpašumam "Bulduri 1001" noteiktie apgrūtinājumi neliedz to atsavināt pašvaldībai bez atlīdzības tās īpašumā. Jūrmalas pašvaldībai kā nākamajai valsts nekustamā īpašuma "Bulduri 1001" ieguvējai, izmantojot nekustamo īpašumu, būs saistoši tiesību akti, kas regulē iepriekšminētā kultūras pieminekļa aizsardzību, kura teritorijā nekustamais īpašums atrodas, kā arī Aizsargjoslu likumā noteiktā kārtība atbilstoši aizsargjoslu veidam.

Saskaņā ar Jūrmalas pilsētas domes lēmumu nekustamais īpašums "Bulduri 1001" tiks pārņemts pašvaldības īpašumā pašvaldības autonomās funkcijas īstenošanai saskaņā ar likumu "Par pašvaldībām" - gādāt par savas administratīvās teritorijas labiekārtošanu un sanitāro tīrību (ielu, ceļu un laukumu būvniecība, rekonstruēšana un uzturēšana, ielu, laukumu un citu publiskai lietošanai paredzēto teritoriju apgaismošana, parku, skvēru un zaļo zonu ierīkošana un uzturēšanai).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.