Menu
 

Glābēji Ropažu novadā atbrīvojuši avarējušā automašīnā iespiestu cilvēku

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) kopš nedēļas sākuma no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis pusotru desmitu izsaukumu.

Otrdien pēcpusdienā saņemts izsaukums uz Ropažu novada Ropažu pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums. Glābēji, izmantojot hidrauliskos instrumentus, atbrīvoja cilvēku, kurš bija iespiests automašīnā un nodeva viņu Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Izmantojot absorbentu, tika sakārtota ceļa braucamā daļa.

Ceļu satiksmes negadījumu sekas novērstas arī Siguldas novada Krimuldas pagastā, kur bija avarējusi kravas automašīna – glābēji atvienoja automašīnas akumulatora klemmes, izmantojot absorbentu, savāca noplūdušo dīzeļdegvielu. Savukārt Siguldas novada Inčukalna pagastā pēc ceļu satiksmes negadījuma VUGD darbinieki atvienoja avarējušās automašīnas akumulatora klemmes un sakārtoja ceļa braucamo daļu.

Jau ziņots, ka pirmdien plkst.21.30 saņemts izsaukums uz Ropažu novada Stopiņu pagastu, kur dega divstāvu dzīvojamā māja 200 m2 platībā un nojume 50 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no mājas evakuējās divi cilvēki. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts plkst.3.23, informē VUGD pārstāvji.

Tāpat jau vēstīts, ka naktī uz otrdienu plkst.3.37 tika saņemts izsaukums uz Siguldas novada Inčukalna pagastu, kur dega divstāvu dzīvojamā māja 70 m2 platībā. Dzēšanas darbos piedalījās arī Inčukalna brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrība. Dzēšanas darbu laikā tika atrasts bojāgājušais. Plkst. 12.04 ugunsgrēks tika likvidēts.

Pēdējo dienu laikā novērsti vēl divi ugunsgrēki. Naktī uz otrdienu Ropažu novada Garkalnes pagastā dega garāža 70 m2 platībā, un ugunsgrēks tika likvidēts divarpus stundu laikā. Savukāt trešdien vakarā Olaines novada Olaines pagastā kravas automašīnai dega riepa un piekabes tents 10 m2 platībā, un degšana tika likvidēta stundas laikā.

Aizvadītajās dienās saņemti pieci izsaukumi uz Jūrmalu, trīs izsaukumi uz Ādažu novadu, kā arī pa vienam izsaukumam Salaspils un Siguldas novados, kur glābēji sazāģēja nolūzušus kokus vai to zarus, kas radīja apdraudējumu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.