Menu
 

28% Latvijas iedzīvotāju kaut reizi ir adoptējuši dzīvnieku, visbiežāk Pierīgā un Latgalē

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Aptuveni katrs astotais jeb 12% Latvijas iedzīvotāju kāda iemesla dēļ ir atdevuši patversmei vai citiem saimniekiem savu mājdzīvnieku, liecina modes un izklaides centra "Rīga Plaza" veiktā aptauja. Savukārt 28% Latvijas iedzīvotāju kaut reizi ir adoptējuši dzīvnieku no patversmes vai dzīvnieku aizsardzības biedrības, turklāt šādu atbildi visbiežāk snieguši Pierīgas un Latgales iedzīvotāji.

Ja nolemtu uzņemties rūpes par mājdzīvnieku, mīluli no patversmes adoptētu vairāk nekā puse aptaujāto. 77% respondentu uztrauc pamesto dzīvnieku skaits Latvijā, un gandrīz visi aptaujātie (93%) uzskata, ka par dzīvnieku pamešanu būtu jāpiemēro naudas sods.

13.oktobrī tiek atklāta labdarības kampaņa “Sasildi ķepaiņus!”, aicinot cilvēkus ievietot īpaši izveidotajā ziedojumu kastē praktiskas lietas, piemēram, dzīvnieku barību, segas un dvieļus. Ziedojumi nonāks bez mājām palikušajiem dzīvniekiem, kuri šobrīd uzturas dzīvnieku aizsardzības biedrības (DzAB) “Ķepu ķepā” paspārnē.

No 13. oktobra līdz 5. novembrim “Rīga Plaza” 1. stāvā atradīsies ziedojumu kaste, kurā varēs ievietot praktiskus ziedojumus – suņu un kaķu barību, pavadas, rotaļlietas, segas, dvieļus un citas lietas. Kampaņas noslēgumā “Rīga Plaza” visu saziedoto nogādās DzAB “Ķepu ķepā”.

Pie ziedojumu kastes atradīsies izstāde “Sasildi ķepaiņus!” ar “Ķepu ķepā” dzīvniekiem, kuri šobrīd meklē mājas. Fotogrāfiju autore ir Viktorija Pavļučenko, kura bieži apciemo patversmes iemītniekus, lai iemūžinātu viņus fotogrāfijās un palīdzētu atrast jaunus saimniekus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.