Menu
 

Foto: Saeimā atklāta cilvēkiem ar retām slimībām veltīta izstāde

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Reinis Inkēns, Saeima Foto - Reinis Inkēns, Saeima

“Lai jums izturība un spēks! Lai, ieskatoties šajā izstādē, veidojas pats galvenais – izpratne par to, ka cilvēki Latvijā ir dažādi un ka mums visiem ir svarīgi ne tikai labi vārdi, bet arī reāli darbi,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa, ceturtdien parlamentā atklājot fotogrāfiju izstādi “Dzīvībai ir vērtība”, kas veltīta cilvēkiem ar retām slimībām. Izstādes atklāšanā piedalījās arī fotogrāfijās redzamie bērni un viņu ģimenes.

Izstādē “Dzīvībai ir vērtība” iekļautās fotogrāfijas ataino cilvēkus ar retām slimībām kādā mirklī starp ikdienu un svētkiem, starp slimības uzliktiem ierobežojumiem un apziņu par savu iekšējo spēku. Būtiskākais viņu dzīvē ir veselība – tā ir vienīgā iespēja izdzīvot, uzsver izstādes veidotāji. Izstādi veidojusi Latvijas Reto slimību alianse. Fotogrāfiju autore ir Natālija Petruhina, savukārt tekstu autore – Ieva Plūme.

Kā informēja Saeimas preses dienests, D.Mieriņa akcentēja, ka mums visiem dzīvē reizēm nākas saskarties ar neiedomājamiem izaicinājumiem. “Svarīgi, lai šajos dzīves izaicinājumos mēs nepaliktu vieni, lai mums būtu tie, kas mūs atbalsta, lai mums blakus būtu tie, kas mūs saprot un lai mums būtu arī materiālās iespējas tikt galā ar to, ko dzīve mums ir uzlikusi,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja, atzīmējot arī drīz parlamentā plānoto nākamā gada budžeta izskatīšanu.

Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš, uzrunājot klātesošos, pateicās to bērnu, kas slimo ar retām slimībām, vecākiem par varonīgo cīņu un vēlēja izturību. Akcentējot valsts budžetā iekļautu atbalstu speciālajām zālēm, A.Bērziņš pauda cerību, ka kopīgiem spēkiem virzīsimies uz priekšu, lai atrastu papildu līdzekļus pilnvērtīgai dzīvei cilvēkiem ar retām slimībām.  

Izstādes atklāšanā klātesošos uzrunāja arī Saeimas deputātu grupas reto slimību pacientu atbalstam vadītājs Lauris Lizbovskis un Latvijas Reto slimību alianses vadītājs Juris Beikmanis.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.