Menu
 

Briškens: Latvija ir pēdējā posmā, lai beidzot izietu no Krievijas tranzīta orbītas

  • Autors:  LETA
Foto - Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja. Foto - Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja.

Latvija ir pēdējā posmā, lai beidzot izietu no Krievijas tranzīta orbītas, bet ar to vien nepietiek - mums ir mērķtiecīgi jāiet Rietumu virzienā, savienojot Latviju ar Eiropas dzelzceļu, stiprinot drošu, zaļu un piekļūstamu sabiedrisko transportu un ieviešot labas pārvaldības prakses, uzsvēra satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P), kurš šodien tikās ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču.

Kā informēja Satiksmes ministrija (SM), Briškens pirmdien, 23.oktobrī, tikās ar Valsts prezidentu, lai pārrunātu dzelzceļa kā sabiedriskā transporta mugurkaula stiprināšanu un jauna tilta pār Salacu būvi.

Tāpat SM norāda, ka puses pauda vienprātību par Salacgrīvas tilta stratēģisko nozīmi un nepieciešamību uzstādīt ambiciozus mērķus - divu gadu laikā uzbūvēt jaunu tiltu pār Salacu. Tāpat puses bija vienisprātis par nepieciešamību meklēt risinājumus, lai stiprinātu reģionālos medijus ar pasta palīdzību un valsts digitālā dvīņa pilotēšanu.

Vienlaikus satiksmes ministrs iepazīstināja Valsts prezidentu ar savām nozares prioritātēm - zaļo kursu, stiprinot dzelzceļu kā sabiedriskā transporta mugurkaulu, drošības un piekļūstamības nodrošināšanu visām iedzīvotāju grupām, nozares starptautiskās konkurētspējas stiprināšanu un labas pārvaldības ieviešanu.

Jau ziņots, ka tikšanās laikā puses pārrunāja arī Latvijas atbalstu Ukrainas graudu tranzītam caur Latviju, izmantojot dzelzceļu. Valsts prezidents norādīja, ka šomēnes Rīgas ostā veiksmīgi uzņemtā pirmā Ukrainas graudu krava ir labs sākums sadarbībai ar Ukrainu loģistikas jomā, kas ir jāturpina.

Vēl puses pārrunāja "Rail Baltica" projekta īstenošanu un iespējamos risinājumus ilgtspējīgam nozares finansēšanas un pārvaldības modelim.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.