Menu
 

"Putnu fabrika Ķekava" apvienosies zem jauna nosaukuma ar vairākiem grupas uzņēmumiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - "Putnu fabrika Ķekava" un publicitātes Foto - "Putnu fabrika Ķekava" un publicitātes

AS “Putnu fabrika Ķekava” ir uzsākusi juridisku procesu, lai dokumentāli pabeigtu apvienošanos ar uzņēmumiem SIA “Lielzeltiņi” (zīmols “Bauska”), SIA “Broileks” un SIA “Cerova”, kļūstot par vienu uzņēmumu – AS “Ķekava Foods”. Procesu iecerēts pabeigt šī finanšu gada laikā jeb līdz 2024.gada jūlijam, informē “Putnu fabrikas Ķekava” pārstāvji.

“Plānojot tālāku uzņēmumu attīstību, skaidri redzējām nepieciešamību stiprināt mūsu konkurētspēju un turpināt eksporta apjomu palielināšanu, tāpēc tika pieņemts lēmums radīt jaunu, starptautiskai videi piemērotu nosaukumu “Ķekava Foods”. Uzņēmuma apvienošanā saglabāsim visas darbavietas abos uzņēmumus, taču vairāki iekšējie procesi tiks efektivizēti. Apvienojot uzņēmumus, mēs samazināsim izmaksas, atmetīsim liekus darījumus uzņēmumu starpā, ietaupīsim laika resursus, kā arī samazināsim valsts institūciju prasīto birokrātisko procedūru apjomu. Turklāt pēdējo gadu laikā gan Covid-19 pandēmija, gan energoresursu straujais cenu kāpums, lai arī radīja zaudējumus, bija spēcīgs impulss attīstīt uzņēmumu produktivitāti, kas mūs ir padarījis stiprākus,” stāsta AS “Putnu fabrika Ķekava” un SIA “Lielzeltiņi” valdes priekšsēdētājs Andrius Pranckevičius.

Nozīmīgākais “Putnu fabrikas Ķekava” eksporta tirgus ir Skandināvijas valstis, taču produkcija kopumā tiek eksportēta uz 24 valstīm. Uzņēmumu kopējais darbinieku skaits pārsniedz 1000 cilvēku, un tie ražo vairāk nekā 100 putnu gaļas produktus, vēsta uzņēmumā.

AS “Putnu fabrika Ķekava”, SIA “Lielzeltiņi”, SIA “Broileks” un SIA “Cerova” ietilpst “Linas Agro Group” koncernā, kas 2013.gadā iegādājās uzņēmumu kontrolpaketes. Līdz šim katram uzņēmumam bija sava funkcija. SIA “Cerova” pieder putnu inkubators, SIA “Broileks” un SIA “Lielzeltiņi” – putnu mītnes, papildu tam SIA “Lielzeltiņi” ražo arī kombinēto lopbarību.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.