Menu
 

Tīrmājas akcijā Jūrmalā aicina atbrīvoties no liekās elektrotehnikas un tekstila

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Svētdien, 29.oktobrī, atkritumu apsaimniekotājs “CleanR” un ražotāju atbildības sistēmas uzņēmums “Zaļā josta” sadarbībā ar Jūrmalas pašvaldību organizē Tīrmājas akciju Jūrmalā, lai iedzīvotāji bez maksas var atbrīvoties no sev nevajadzīgās un nokalpojušās elektrotehnikas un tekstila, informē “CleanR”.

Tīrmājas akcijā iedzīvotāji bez maksas var nodot jebkura veida un izmēra neizjauktu elektrotehniku, piemēram, matu fēnu, printeri, ledusskapi, gludekli, mikroviļņu krāsni, kā arī tekstilu, piemēram, apģērbu, gultasveļu, aizkarus, dvieļus, tādējādi padarot tīrāku gan savu mājokli vai darbavietu, gan arī apkārtējo vidi.

Tīrmājas mobilais atkritumu savākšanas punkts kopumā atradīsies septiņās Jūrmalas adresēs – no plkst.10.00 līdz 11.00 tas būs Tukuma un Senatnes ielas stūrī; no plkst.11.00 līdz 12.00 – Valteru prospektā 54; no plkst.12.00 līdz 13.00 – stāvlaukumā pie Asaru stacijas; no plkst.13.00 līdz 14.00 – Mellužu prospektā 8; no plkst.14.00 līdz 15.00 – Pils ielas 1 stāvlaukumā; no plkst.15.00 līdz 16.00 – Turaidas ielas un Edinburgas prospekta stūrī; no plkst.16.00 līdz 17.00 – Dārzkopības ielas un Brīvības prospekta stūrī, vēsta “CleanR”.

Sadzīves atkritumos drīkst izmest tikai to, ko nevar pārstrādāt, bet, ja priekšmetu var pieslēgt pie elektrības, tajā ir mikročips vai mikroshēma, to nedrīkst izmest sadzīves atkritumos. Šīs ierīces izgatavotas no dažādiem metāliem – zelta, platīna, toksiskiem smagajiem metāliem, piemēram, dzīvsudraba, vara, svina –, arī no plastmasas, stikla vielām, kas novērš aizdegšanos. Ja bīstamie atkritumi nonāk vidē, tie var piesārņot gruntsūdeņus un apdraudēt veselību. Turpretī “CleanR” pārstrādes punktos nodotās ierīces izjauc un sašķiro atbilstoši komponentēm, tās tiek pārstrādātas, lai pēc tam atkal izmantotu ražošanā.

Savukārt nododamajam tekstilam jābūt labā stāvoklī, drēbēm un apaviem jābūt tīriem, sausiem, bez pelējuma pazīmēm, nesaplēstiem un derīgiem kādam citam. Ir pieļaujams tekstils arī ar kādu mazu traipu vai nelielu caurumu, ko var viegli salabot, norāda “CleanR” pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.