Menu
 

Aptauja. Vai vardarbīgiem skolēniem vajadzētu mācīties attālināti? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - pixabay.com un Liene Ozola Foto - pixabay.com un Liene Ozola

Aizvien pieaugošās vardarbības novēršanai skolās kā viens no risinājumiem tiek ieteikts dot tiesības skolas direktoram kopā ar starpinstitucionālo sadarbības padomi noteikt, kādos gadījumos skolēns mācās attālināti, kamēr ar viņu un viņa ģimeni strādā visas iesaistītās puses.

MONTA
Nekas jau nemainīsies, ja tas bērns mācīsies no mājām. Tāpat šī situācija agri vai vēlu būs jārisina. Domāju, ka noteikti vajadzētu iesaistīt speciālos pedagogus, un visiem ir jāiemācās ar šo situāciju strādāt un tikt galā. Izolēt – tas nav risinājums.

LAILA
No savas pieredzes zinu, ka tāds bērns traucē ne tikai pedagogam, arī pārējie bērni cieš no tā, ka puse stundas ir jāvelta vienam audzēknim, mēģinot viņu nomierināt un pievērst mācību procesam. Pārējie skolēni ir cietēji no tā, jo mācību stundā laika ir tik, cik ir, garāka tā nekļūst.

INTA
Vardarbīgi skolēni nerodas paši no sevis. Jāsāk būtu ar vecākiem un vidi, kurā viņi veidojas. Turklāt mēs esam pieraduši, ka demokrātijā mums ir tiesības, taču tas nenozīmē visatļautību, bet gan pašdisciplīnu, tāpēc būtu jāsāk katram ar sevi.

KONSTANTĪNS
Tas ir grūts jautājums, bet es tomēr domāju, ka distancēta mācīšanās nav labākais risinājums. Vajag meklēt vardarbības iemeslu, jo tas nerodas tukšā vietā – tam noteikti ir individuāli vai sociāli iemesli.


Par publikācijas saturu atbild laikraksta "Rīgas Apriņķa Avīze" redakcija.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.