Logo
Drukāt šo lapu

Mārupē piedāvā iedvesmojošas lekcijas lasīšanas veicināšanai

Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Mārupes novada Izglītības, kultūras un sporta pārvalde aicina uz bezmaksas lekciju ciklu “Pasaule pieder tiem, kas lasa”, ko laipni aicināts apmeklēt ikviens interesents – gan vecāki, gan skolēni, gan skolotāji, gan ikviens cits, kurš vēlas mācīties un paplašināt savu redzesloku, informē Mārupes novada pašvaldībā.

Šāds lekciju cikls izveidots, lai veicinātu šim mācību gadam noteiktās prioritātes – lasītprasmes veicināšanu un atbalstu katra bērna izaugsmei, kopīgā mācīšanās procesā iesaistot ne tikai skolotājus, skolēnus, bet arī vecākus, pašvaldības iestāžu darbiniekus un ikvienu Mārupes novada iedzīvotāju. Šis ir atbalsts vecākiem bērnu izglītības apguves iesaistē, lai īstenotu prioritātes un turpinātu pilnveidot kvalitatīva izglītības pakalpojuma nodrošināšanu novada izglītības iestādēs.  

Ar šo lekciju ciklu Mārupes novada Izglītības, kultūras un sporta pārvalde vēlas atdzīvināt mācīšanās kultūru, lai nav tā, ka mācīšanās attiecas tikai uz bērniem, tāpēc lekciju cikls sasaucas ar pārvaldes šī gada vīziju “Mārupē mācās visi”, norāda pašvaldībā.

Piecās vērtīgās lekcijās, kas ceturtdienu vakaros Mārupes Kultūras namā norisinās no 2023.gada 12.oktobra līdz 30.novembrim, ir iespēja uzzināt par lasīšanas nozīmi cilvēka dzīvē, par kritisko domāšanu, par uzmanības noturību, kā palīdzēt bērnam lasīt, kā mana lasītprasme ietekmē komunikāciju, savukārt noslēdzošajā lekcijā būs iespēja vairāk uzzināt par digitālo lasīšanu. Par lekciju autoriem izraudzīti savas jomas profesionāļi – Ilze Aizsila, Inga Spriņģe, Oskars Grīslis, Pēteris Urtāns un Jurģis Šķilters. 

Lekcijas ir bez maksas, taču ierobežotā vietu skaita dēļ pašvaldības pārstāvji aicina reģistrēt savu dalību iepriekš. Pieteikšanās un detalizētāka informācija - vietnē www.marupe.lv

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024