Menu
 

Aptauja: gandrīz 16% Latvijas iedzīvotāju darbavietās trūkst mehānismu darba un ģimenes dzīves līdzsvarošanai Apriņķis.lv

  • Autors:  LETA
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Gandrīz 16% Latvijas iedzīvotāju darbavietās trūkst mehānismu darba un ģimenes dzīves līdzsvarošanai, liecina Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) un pētījumu centra "SKDS" veiktā aptauja.

Kā informēja SIF pārstāve Ilze Sarkanābola, aptauja parāda, ka attiecībā uz darbinieku darba un ģimenes dzīves līdzsvaru Latvijas darba devējiem joprojām ir lielas iespējas uzlabojumiem.

SIF šī gada maijā kopā ar pētījumu centru "SKDS" veica Latvijas iedzīvotāju aptauju, uzdodot dažādus jautājumus saistībā ar viņu uzskatiem par ģimeni. Cita starpā tika vaicāts, vai un kādā apjomā respondentu darba devēji domā par viņu kā darba ņēmēju ģimenes un darba līdzsvara iespējām.

Aptuveni puse jeb 51,5% respondentu norāda uz elastīgām darba iespējām, 49,3% norāda uz atbalstošu darba devēja attieksmi. SIF pārstāve secina, ka, lai gan pastāv iespējas uzlabojumiem, liela daļa darba devēju jau tagad zināmā mērā nodrošina atbalstu un elastību, lai veicinātu darbinieku labbūtību.

Gandrīz 16% respondentu apgalvo, ka viņu darbavietās trūkst jebkādu mehānismu darba un ģimenes dzīves līdzsvarošanai, ir iemesls satraukumam, atzīmē Sarkanābola. Turklāt šo atbilžu segmentā dominē respondenti ar zemiem līdz vidēji zemiem ienākumiem vecuma grupā no 25 līdz 34 gadiem, kas potenciāli varētu būt jauno ģimeņu pārstāvji.

Pēc SIF pārstāves paustā, arvien 61,2% darba devēju būtu jāmotivē aktīvāk atbalstīt attālinātā darba priekšrocības, ņemot vērā mūsdienu tehnoloģiju un digitālās komunikācijas iespējas. Turklāt 75,3% darba devēju vēl nav ieviesuši nozīmīgu priekšrocību kā papildu brīvdienas darbiniekiem, kuriem ir bērni.

"Darba devējiem joprojām ir daudz iespēju pilnveidei, lai nodrošinātu augstāku darbinieku labbūtības līmeni saistībā ar darba un ģimenes dzīves līdzsvaru. Šie dati skaidri parāda - lai sasniegtu optimālu darba kultūru, Latvijas darba tirgū joprojām ir daudz darāmā," norāda Sarkanābola.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.