Menu
 

''Eurostat'': Latvijā mājokļu cenu kāpums pirmajā ceturksnī bijis straujāks nekā ES un eirozonā vidēji

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - arhīvs Ilustrācija - arhīvs

Mājokļu cenas Latvijā šogad pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pērn pieaugušas par 6%, kas ir straujāks kāpums nekā Eiropas Savienībā (ES) un eirozonā vidēji, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" jaunākie dati par 26 bloka dalībvalstīm.

Straujākais mājokļu cenu kāpums gada izteiksmē reģistrēts Horvātijā (+14%), Lietuvā (+13,1%), Bulgārijā (+9,5%) un Igaunijā (+9,2%).

Kopumā mājokļu cenas pirmajā ceturksnī gada izteiksmē palielinājušās 20 ES dalībvalstīs, par kurām pieejami dati, bet samazinājušās Zviedrijā (-6,9%), Vācijā (-6,8%), Dānijā (-6,2%), Somijā (-5,1%), Luksemburgā (-1,5%) un Nīderlandē (-0,1%).

ES dalībvalstīs vidēji gada izteiksmē janvārī-martā mājokļu cenas pieauga par 0,8%, bet eirozonā - par 0,4%. Ceturkšņa izteiksmē mājokļu cenas ES vidēji pirmajā ceturksnī samazinājās par 0,7%, bet eirozonā - par 0,9%.

Ceturkšņa izteiksmē mājokļu cenas pirmajā ceturksnī samazinājušās 11 ES dalībvalstīs, bet straujākais kritums bijis Luksemburgā (-4,1%), Vācijā (-3,1%) un Somijā (-1,8%). Straujākais pieaugums fiksēts Dānijā (+2,5%), Ungārijā (+2,2%), kā arī Horvātijā un Kiprā (abās valstīs +2%). Gan Latvijā, gan Igaunijā mājokļu cenas saglabājušās nemainīgas, bet Lietuvā tās pieaugušas par 1,8%.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.