Menu
 

Par godu uzņēmuma "Ergo" jubilejai iestādīs 30 000 koku Pierīgas mežos

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Ar vairāk nekā 730 miljoniem noietu soļu un 523 077 pieveiktu kilometru jūlija beigās noslēdzies apdrošināšanas sabiedrības “Ergo” 30 gadu jubilejas soļu izaicinājums “30 000 iemeslu iet kopā ar “Ergo””. Izaicinājuma dalībnieku noietie soļi “#walk15” lietotnē pārvērtušies 29 292 virtuālos kokos, kurus “Ergo” sadarbībā ar SIA “Rīgas meži” padarīs par īstiem, iestādot 30 000 koku uzņēmuma pārziņā esošajos Pierīgas mežos.

Soļu izaicinājumam atsaucās vairāk nekā 3050 dalībnieku ne tikai no Latvijas, bet arī Lietuvas, Igaunijas, Lielbritānijas, Polijas, Vācijas, Norvēģijas, Dānijas, Zviedrijas, Rumānijas, Spānijas, Ukrainas un citām valstīm, informē uzņēmumā.

“Esam pateicīgi ikvienam, kurš iesaistījās šajā iniciatīvā, esot veselīgā kustībā un vienlaikus sniedzot savu ieguldījumu Latvijas vides labā. Kopējais soļu skaits ir tik liels, ka varam teikt: izaicinājuma laikā esam 15 reizes apgājuši apkārt pasaulei un ik dienu vidēji piecas reizes mērojuši ceļu apkārt Latvijai. Tas ļāvis mums kopā sasniegt izvirzīto mērķi – 30 000 jaunu koku, ko “Ergo” par godu savai dzimšanas dienai dāvinās Latvijai, iestādot Pierīgas mežos. Daba ir viena no lielākajām mūsu valsts bagātībām, tādēļ ar prieku atstāsim paliekošu vērtību – mežu – arī nākamajām paaudzēm,” saka “Ergo” valdes priekšsēdētāja Baltijā un Latvijas filiāļu vadītāja Urzula Deška (Ursula Deschka). Arī viņa pati aktīvi piedalījusies izaicinājumā, ar 791 063 noietiem soļiem ierindojoties 176.vietā no 3050 dalībniekiem. 

“Ergo” izaicinājuma aktīvākais dalībnieks Egidijus, kurš tā laikā no 26.maija līdz 31.jūlijam nogāja visvairāk soļu (2 083 688!), atzīst, ka ik dienu kājām mēro 10 km garo ceļu uz darbu, ja vien to ļauj laikapstākļi: “Man ļoti patīk pagarināt atpakaļceļu uz mājām un priecāties par dabu, tādējādi palēninot straujo dzīves tempu. Ejot kājām, redzu daudz vairāk, nekā braucot ar sabiedrisko transportu, un atklāju jaunas vietas un lietas. Ir tik aizraujoši “atgriezties pagātnē” un pārvietoties tā, kā to darīja mūsu senči – galvenokārt, ejot kājām. Arī mans darbs tirdzniecības jomā liek daudz staigāt un kustēties. Atkarībā no tā, cik noslogota ir darbdiena, parasti veicu 20 000–30 000 soļu dienā.”

Otro vietu ar noietiem 2 005 018 soļiem izaicinājumā ieguva Linda, kura ikdienā strādā aviācijas drošības jomā. “Iešana ir mans vaļasprieks, kas sākās Covid-19 pandēmijas posmā, kad bija vairāk brīva laika. Sāku no kādiem 10–15 km, kas lēnām pārauga līdz pat 50 km, noietiem dienas laikā. Staigāšanu mēs parasti uztveram kā kaut ko pašsaprotamu – es to vislabāk spēju novērtēt pēc saskarsmes ar cilvēkiem, kuri fiziski nevar paiet. Tāpat automašīnas un citi braucamrīki mūs ir pieradinājuši pie liela komforta un līdz ar to arī slinkuma staigāt. Bet domāju, ka katram ir savs temps un distance, kas spēj radīt prieku. Ko man nozīmē pastaiga? Tā ir iespēja izkustēties, redzēt, kas notiek apkārt, un dažkārt arī lieliska izturības pārbaude sev pašai.”

Arī “Ergo” vadītāja Baltijā Urzula Deška atzīst, ka viņai iešana ir svarīga gan fiziskās un garīgās labsajūtas uzlabošanai, gan tādēļ, ka ļauj pabūt dabā, vairāk redzēt un sajust. “Vakara pastaigas ir lielisks veids, kā varu iepazīt savu jauno mājvietu Rīgu, kā arī Tallinu un Viļņu. Brīvdienās labprāt dodos baudīt skaistās Baltijas valstu ainavas kopā ar ģimeni un draugiem. Patiesi priecājos par piedalīšanos “Ergo” soļu izaicinājumā – tā bija lieliska motivācija staigāt vēl vairāk, apzinoties, ka tādā veidā rūpējos ne vien par savu veselību, bet palīdzu Latvijai kļūt par zaļāku valsti.”

No soļiem “iegūtos” 30 000 kokus paredzēts iestādīt vairāku talku laikā šogad un nākamgad. Pirmā “Ergo” meža stādīšanas talka sadarbībā ar “Rīgas mežiem” plānota jau šoruden, neapmežotā teritorijā Pierīgā iestādot ap 6000 koku, kas izaudzēti “Rīgas mežu” kokaudzētavā “Norupe”, vēsta “Ergo” pārstāvji.

“Rīgas meži” atzinīgi novērtē “Ergo” iniciatīvu un sociāli atbildīgo rīcību, kas veicina gan veselīgu dzīvesveidu, gan vairo meža platības. Tas sasaucas gan ar “Rīgas mežu” izveidoto mežā iešanas projektu “#RadiTakasRīgasMežos”, gan ar ikdienas rūpēm par mežu un vidi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.