Menu
 

Aptauja: vai atceraties savu pirmo skolas dienu? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un arhīvs Foto - Liene Ozola un arhīvs

Šodien, Zinību dienā, visās Latvijas skolās skanēs pirmais zvans un jaunais mācību gads būs sācies. 1. septembris ir diena, ko ar priecīgu satraukumu gaida gan bērni, gan vecāki, gan pedagogi.

Raimonds no Ogres

Savu pirmo septembri es labi atceros, jo tobrīd ārstējos kaulu tuberkulozes slimnīcā Krimuldā. Tēvs man bija jau miris 1949. gadā, un pēc tam es vēl piecus gadus nogulēju slimnīcā. Pie mums nāca gan sanitāres, gan skolotājas, un katrs darīja, ko varēja. Atceros, ka 2. klasē mums rādīja kino uz balta palaga. Mācības notika gan guļus, gan sēdus.

Andžela no Aizkraukles

Jā, atceros. Īpaši spilgti atmiņā palikusi svētku sajūta, svētku drēbes. Gājām uz skolu sapucējušies un ziediem rokās. Atceros lielās bantes, kuras man sēja matos. Reizēm lenšu pušķi bija lielāki par galvu! [Smejas.] Es vienmēr priecīga gāju uz skolu, nevarēju vien sagaidīt 1. septembri, kad tiku ļoti skaisti sapucēta.

Laura no Ādažiem

Es atceros garās gladiolas un to, ka mūs, pirmklasniekus, skolā (es mācījos Aizkrauklē) ieveda 4.klases skolēni. Sajūtas? Laikam manī bija tāds miers un lepnums, ka beidzot ir sākta 1.klase. Pašai šķita, ka esmu jau liela.

Sarmīte no Madlienas

Nezinu, kāpēc, bet tieši pats pirmais septembris no atmiņas ir pagaisis. Atceroties nākamos mācību gada sākumus, spilgti iespiedušās atmiņā mammas rūpes. Viņa vienmēr gādāja, lai mums būtu puķes un lai mēs būtu skaisti saģērbti. Vecāku rūpes un mīlestība ir tā, kas padarīja šos svētkus īpašus. Gājām ar prieku uz skolu, kā uz kaut ko nezināmu. Tas bija kaut kas gaišs un skaists.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.