Menu
 

Vairāk nekā 5000 iedzīvotāju apmeklējuši bezmaksas nodarbības sporta klubos, tostarp Pierīgā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

23.septembrī visā Latvijā norisinājās Eiropas mēroga kampaņa “#Beactive Day”. Tās ietvaros vairāk nekā 70 sporta un fitnesa klubi piedāvāja bezmaksas nodarbības un sertificēta trenera konsultācijas. Iespēju izmantoja vairāk nekā 5000 iedzīvotāju, no tiem 65% bija sievietes, bet 35% – vīrieši. No visiem apmeklētājiem 22% sporta klubus apmeklēja pirmo reizi vai pēc ilga pārtraukuma. Vislielākais apmeklējums, 47%, bija 16–24 gadu vecuma grupā. Savukārt otra aktīvākā vecuma grupa bija 25–40, kas veidoja 35% no visiem dalībniekiem, liecina Latvijas Veselības un Fitnesa asociācijas (LVFA) apkopotie dati.

Sporta klubus vismazāk apmeklēja bērni vecuma grupā no 5 līdz 15 gadiem, tie bija 5%. Tāpat ievērojami mazāka aktivitāte bija iedzīvotājiem vecuma grupā 41–65+, no kopējā apmeklējuma veidojot vien 13%. “#Beactive Day” kampaņas pasākumi notika galvaspilsētā, kā arī Jūrmalā, Salaspilī, Ikšķilē, Ogrē, Lielvārdē, Liepājā, Kandavā, Ventspilī, Valmierā, Siguldā, Dobelē, Jelgavā, Daugavpilī un Krāslavā, vēsta LVFA.

“Apkopotie dati palīdz izprast apmeklētāju profilu, kā arī sniedz ieskatu par iedzīvotāju tendencēm. Tā ir svarīga informācija, kas LVFA palīdzēs “#Beactive Day” plānošanas un organizēšanas darbos nākamajā gadā. Piemēram, viena no zemākajām aktivitātēm bija vecuma grupā 45+, kas signalizē, ka lielāka uzmanība jāvērš tam, lai sasniegtu šo mērķauditoriju. 10% no apmeklētājiem tajā pašā dienā iegādājušies sporta kluba abonementu, kas ir labs rādītājs, un tiešām ceram, ka šie iedzīvotāji iekļaus savā ikdienā regulāras fiziskās aktivitātes un spēka treniņus. Saprotams, ka ir jāturpina darbs pie sabiedrības informēšanas aktivitātēm ciešā sazobē ar partneriem, izglītības iestādēm un, protams, arī ar valdību,” norāda LVFA valdes priekšsēdētājs Gints Kuzņecovs.

Šogad kampaņa “#Beactive Day” Eiropā notika jau trešo gadu. Tās mērķis ir veicināt un atvieglot fizisko aktivitāšu pieejamību visu vecumu cilvēkiem, mudināt un iedrošināt spert pirmo soli tuvāk aktīvākai ikdienai, kā arī informēt par aktīva dzīvesveida nozīmi mentālās, sociālās un fiziskās labsajūtas uzlabošanā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.