Menu
 

Pirmdiena, 28 Oktobris 2019

Aptauja: Lielākā daļa Baltijas iedzīvotāju uzskata, ka sauss gaiss veicina saslimšanu ar vīrusiem

Vairāk nekā 70% no Baltijas valstu iedzīvotājiem atzīst, ka sauss un piesārņots gaiss apkures sezonas laikā ir viens no svarīgākajiem faktoriem, kas izraisa tādas veselības problēmas kā pastiprinātu ādas un gļotādas sausumu un imūnsistēmas asāku reaģēšanu uz vīrusiem, secināts kompānijas "Philips" oktobra veiktajā aptaujā.

Lasīt vairāk...

Jūrmalā izvietotas urnas suņu atkritumiem

Oktobrī Kauguru un Dubultu apkaimē ir izvietotas atkritumu urnas suņu ekskrementu savākšanai. Urnās ir pieejami speciāli maisiņi, kas paredzēti ekskrementu savākšanai. Izvietojot šādas atkritumu tvertnes, suņu saimniekiem tiks atvieglotas pastaigas ar dzīvniekiem un tiks radīti priekšnoteikumi vides sakoptībai, vēsta Jūrmalas pilsētas pašvaldība.

Lasīt vairāk...

Ergoterapeite Baiba Boženkova Krimuldā: Cilvēkiem aizvien biežāk ir skaidrs, kas ir ergoterapeits

Ergoterapijas profesija Latvijā pastāv nedaudz vairāk nekā 20 gadu. Jomas speciālisti var sniegt palīdzību tiem, kuri pārcietuši asinsrites traucējumus, kurus skāruši kustību traucējumi, galvas traumas, lūzumi, notikuši perifēro nervu bojājumi, politraumas u.c., kā arī palīdzēs cilvēkiem, kuriem nepieciešamas konsultācijas par vides pieejamību, ergonomikas principu pielietošanu darba vidē vai mājas ikdienas dzīves nodarbju veikšanas laikā.

Lasīt vairāk...

Ķekavas novada Uzņēmēju dienas aicina uz darbnīcām, lekcijām un kontaktbiržu

No 29.oktobra līdz 1.novembrim jau trešo reizi norisināsies Ķekavas novada Uzņēmēju dienas, kuru ietvaros notiks gan sociālajai uzņēmējdarbībai veltīts darbnīca-seminārs, gan uzņēmēju kontaktbirža, kurā būs iespējams  satikt dažādu nozaru pārstāvjus un izveidot jaunus biznesa kontaktus. Pašvaldībā pastāstīja, ka noritēs arī nu jau ikgadējais Jauniešu uzņēmīguma forums un Uzņēmēju gada balvas godināšanas ceremonija.

Lasīt vairāk...

Ādažu bāzē svinīgā ceremonijā pasniegs Kaujas nodrošinājuma bataljona karogu

Otrdien, 29.oktobrī, Ādažu bāzē notiks Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes Kaujas nodrošinājuma bataljona karoga svinīgā iesvētīšanas un pasniegšanas ceremonija, kurā piedalīsies Valsts prezidents Egils Levits, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš, Ādažu garnizona vienību komandieri un citi aicinātie viesi. 

Lasīt vairāk...

Jānis Birks: Veselības nozarei nepieciešams ne vien adekvāts valsts finansējums, bet arī tā pārdomāta pārdale un reformas

1997.gadā Pasaules Veselības organizācija (PVO) izstrādāja Eiropas valstīm saistošu veselības politikas dokumentu “Veselību visiem 21. gadsimtā”. Tajā tika izanalizētas galvenās veselības attīstības tendences Eiropā, nosakot 26 mērķus, kuru īstenošana katras valsts mērogā būtiska, lai nodrošinātu kvalitatīvu veselības aprūpi Eiropas iedzīvotājiem. Šo dokumentu analizēja un papildināja arī Latvijas valdība, lai, balstoties uz tajā minētajiem pamatprincipiem, izveidotu Latvijas nacionālo veselības politiku.

Lasīt vairāk...

Rīgas un Pierīgas pašvaldības diskutēs par Rīgas metropoles areāla attīstības plāna realizāciju

Lai aktualizētu Rīgas metropoles areāla nozīmi un veidotu savstarpējo partnerību starp valsts un Pierīgas pašvaldību institūcijām, otrdien, 29.oktobrī, Hanzas personā notiks kopīgas diskusijas un prezentācijas pasākumā "Rīgas metropoles areāls: priekšnosacījums Nacionālā attīstības plāna veiksmīgai realizācijai".

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.