Menu
 

Pirmdiena, 13 Jūlijs 2020

Eksperts: Ierīces un internets skolēniem jānodrošina valstij

Izglītības un zinātnes ministrija gatavo izmaiņas Izglītības likumā, kas noteiktu, ka attālināta mācīšanās ar viedierīču palīdzību turpmāk būtu viena no klātienes mācību formām, kā arī paredzēt, ka ierīce ar interneta pieslēgumu ir viens no individuālajiem mācību piederumiem, ko skolēnam nodrošina ģimene. Biznesa augstskolas “Turība” IT virziena vadītājs Jānis Pekša norāda: ja vidējā izglītība ir bezmaksas, arī ierīce ar interneta pieslēgumu jānodrošina valstij. Ņemot vērā radušos situāciju, kā arī IT prasmju nozīmi skolēnu izaugsmē, ir nepieciešams ieguldīt ne tikai infrastruktūras attīstībā līdz pēdējam kilometram, bet arī viedierīču nodrošinājumā.

Lasīt vairāk...

Pētījums: Pakāpeniski pieaug nodarbināto personu ar invaliditāti īpatsvars

Labklājības ministrijas (LM) uzdevumā ir īstenots pētījums “Apvienoto Nāciju Organizācijas Konvencijas par personu ar invaliditāti tiesībām ieviešanas izvērtējums”.  Pētījuma mērķis bija izvērtēt ANO Konvencijas ieviešanas progresu, sniedzot pārskatu par valsts īstenoto politikas pasākumu ietekmi uz personu ar invaliditāti vienlīdzīgu tiesību un iespēju īstenošanu un identificēt nepieciešamās turpmākās darbības efektīvas un ilgtspējīgas invaliditātes politikas attīstībai.

Lasīt vairāk...

Ar kuplu dalībnieku skaitu aizvadīts Ikšķiles MTB velobrauciens

  • Publicēts Sports

Pagājušo sestdien, 11.jūlijā, dabas parka "Zilie kalni" teritorijā notika tradicionālās kalnu riteņbraukšanas sacensības "Ikšķiles MTB velobrauciens". 48km maratonā vīriešiem abu galveno favorītu ļoti spraigajā finiša duelī Kaspars Serģis ("Patria Bottecchia") par pusmetru apsteidza Sandiju Kļaviņu ("Ogre/Nesēdi mājās"), bet sievietēm pārliecinošu uzvaru svinēja Katrīna Jaunslaviete-Kipure (ZZK). 32 km pusmaratonā uzvaras laurus plūca Arnis Taukačs un Aiga Paegle, bet komandu ieskaitē savu pārākumu apliecināja "VW Komerctransports-Veloprofs.lv" (48 km maratonā) un "Ogre/Nesēdi mājās" (32km pusmaratonā).

Lasīt vairāk...

Latvijas debesīs var novērot spožo NEOWISE komētu

Pēc vairāk nekā 20 gadu ilga pārtraukuma Latvijas debesīs atkal ir novērojama spoža komēta. Līdz jūlija nogalei NEOWISE komēta Latvijā būs redzama visas nakts garumā debess ziemeļrietumu, ziemeļu un ziemeļaustrumu pusē, kad tā atradīsies Lielā Lāča zvaigznājā, kas būs labs orientieris komētas atrašanai ikvienam novērotājam. Debesīm satumstot, no pusnakts līdz aptuveni pusčetriem no rīta komētu varēs aplūkot ar neapbruņotu aci. Jāņem gan vērā, ka jūlija naktīs debess ziemeļu pusē parasti ir redzami arī sudrabainie mākoņi, kas var traucēt komētas novērojumiem.

Lasīt vairāk...

Eksportējošo uzņēmumu strādājošo algu subsidēšanai valsts plāno atvēlēt 51 miljonu eiro

Valsts varētu subsidēt Covid-19 krīzē cietušo eksportējošo uzņēmumu strādājošo algas, tam veltot 51 miljonu eiro, paredz Ekonomikas ministrijas (EM) izstrādātais priekšlikums. EM izstrādājusi noteikumus par atbalstu eksportējošiem nodokļu maksātājiem Covid-19 krīzes seku pārvarēšanai. Atbilstoši Valsts ieņēmumu dienesta datiem atbalstam kvalificējas 350 uzņēmumu.

Lasīt vairāk...

Ģitāristam Gintam Smukajam patīk izbraukt no pilsētas un pabūt ar instrumentu kādā mežmalā

31.jūlijā plkst. 21.00, saulei rietot, uz ezerā peldošas skatuves ģitārists Gints Smukais īpašā koncertā iepazīstinās ar savu otro solo albumu "Thaw" ("Atkusnis"). Viņš atklāj: "Otrais albums manā dzīvē ir ļoti īpašs muzikāls stāsts. Ūdens klātbūtnei albumā būs nozīmīga loma, tāpēc arī izvēlējos ļoti skaistu vietu tā prezentācijas koncertam – Raiskuma ezeru, kura akustika un saulrieta noskaņa piešķirs neaizmirstamu skanējumu un baudījumu katram klausītājam." Koncertu Raiskuma ezerā varēs vērot gan no sauszemes, iekārtojoties ezera krasta zālienā uz līdzpaņemtajiem krēsliem vai segām, gan no savas laivas vai sup dēļa.

Lasīt vairāk...

"Putnu fabrika Ķekava": Latvijā atjaunojas pieprasījums pēc mājputnu gaļas

“Prognozes par Covid-19 ietekmi uz Latvijas mājputnu tirgu bija sliktākas, nekā pašreizējie dati rāda. Mūsu pārdošanas rezultāti apjoma ziņā šī gada jūnijā jau pārsnieguši pērnā gada jūnija rezultātus par 12% Latvijā un 4% Baltijā. Lai arī daudz cilvēku pašlaik dzīvo ar samazinātiem ienākumiem, kopumā, ārkārtas stāvoklim beidzoties, cilvēki, šķiet, atgriezušies pie ierastajiem patēriņa paradumiem. Vienlaikus esmu piesardzīgs un domāju, ka Covid-19 ietekmi izjutīsim vēl tuvākos sešus mēnešus, ja ne ilgāk,” informē AS “Putnu fabrika Ķekava” valdes priekšsēdētājs Andrijus Pranckevičs.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.