Menu
 

Ceturtdiena, 21 Oktobris 2021

Slēgtas Līgatnes dabas takas, kā arī vairāki dabas un informācijas centri

Ņemot vērā ārkārtas situāciju valstī un valdības notiektos ierobežojumus Covid-19 izplatības mazināšanai, no 21.oktobra apmeklētājiem ir slēgtas Līgatnes dabas takas, dabas centri Slīterē, Ķemeros, Rāznā un Salacgrīvā, kā arī informācijas centrs Ķemeru Nacionālajā parkā. Pārējās Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) uzturētās takas, laipas, skatu torņi un platformas īpaši aizsargājamajās dabas teritorijās ir brīvi pieejamas.

Lasīt vairāk...

Video: "Citādi Dziesmu svētki" Rīgā un Pierīgā

Šogad tradicionālie Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki notiek neierastā laikā un formātā. “Apriņķis.lv” kopā ar LMT Viedtelevīziju aicina noskatīties dokumentālo stāstu cikla "Citādi Dziesmu svētki" noslēdzošo sēriju par svētku dalībniekiem Rīgā un Pierīgā.

Lasīt vairāk...

Jolanta Derkevica-Pilskunga. Traģikomiskie burbuļi

Arī šis laiks pāries un cilvēki paliks tie paši. Vai ir vērts šobrīd būt tik neiecietīgiem vienam pret otru, nepamatoti apvainot, kritizēt, izsmiet un pat draudēt, jo līdz galam situāciju izpratīsim tikai pēc laika?! Pēc krīzes būs mums jāskatās viens otram acīs, jāsadarbojas un jāmēģina atjaunot mierīga līdzās pastāvēšana. Vēlos sacīt, ka jāmēģina būt gudriem un tomēr raudzīties pāri visam, saglabājot cilvēcību un mums visiem nozīmīgo – empātiju. Šis ir virziens, kurš palīdzēs mums visiem kopā, kā vienotai sabiedrībai, vieglāk un, atkārtošos – gudrāk, pārvarēt ieilgušo krīzi.

Lasīt vairāk...

Trešdien reģistrēti 2935 Covid-19 inficēšanās gadījumi, stacionēto pacientu skaits pārsniedzis 1200 (papildināta)

Trešdien Latvijā veikti 24 642 Covid-19 izmeklējumi un reģistrēti 2935 jauni inficēšanās gadījumi, kas ir jauns lielākais vienā dienā atklāto gadījumu skaits. No inficētajiem 2265 cilvēki bija nevakcinēti vai vakcinācijas kursu nepabeiguši un 670 vakcinēti, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Lasīt vairāk...

Ražotāju cenu līmenis rūpniecībā septembrī palielinājušās par 2,8 %

2021.gada septembrī, salīdzinot ar augustu, ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā palielinājās par 2,8 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Vietējā tirgū realizētajai produkcijai cenu līmenis palielinājās par 4,1 %, eksportētajai produkcijai – par 1,6 %. Eksportam uz eirozonas valstīm ražotāju cenu līmenis pieauga par 0,7 %, eksportam uz ārpus eirozonas valstīm – par 2,4 %.

Lasīt vairāk...

CSP: Šķirtās laulības vidējais ilgums Latvijā ir 13 gadi

13,3 gadi ir vidējais laulības ilgums tās šķiršanas brīdī. Pēdējo gadu laikā tas nedaudz samazinās, tomēr 50 gadu laikā, salīdzinot ar 1971.gadu, šķirtās laulības ilgums ir pieaudzis gandrīz par 40%, palielinoties 20 un vairāk gadu ilgušu laulību šķiršanās īpatsvaram, informēja Centrālās statistikas pārvalde (CSP).

Lasīt vairāk...

Gaisa kvalitāte telpās un ārā – kā tā ietekmē veselību?

Covid-19 izplatības rezultātā aktualizējies jautājumus par gaisa kvalitāti telpās – tēmu, par kuru iepriekš daudzi no mums neaizdomājās. Vienlīdz būtiska ir arī gaisa kvalitāte ārā, kas, saskaņā ar Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem, ir būtiski pasliktinājusies. Slikta gaiss negatīvi ietekmē ne tikai cilvēkus, kas sirgst ar elpceļu un sirds slimībām, bet ikvienu no mums. Pasaules Veselības organizācija (PVO) uzskata gaisa piesārņojumu par lielāko vides faktoru radīto risku veselībai.

Lasīt vairāk...

Kāpēc farmaceitei vajag bites?

“Farmaceitus kaut kāda ziņā var salīdzināt ar čaklajām bitēm, kas zina visu par ziedu nektāru un rada veselībai noderīgus produktus. Savukārt farmaceits zina visu par zālēm, un šīs zināšanas ir ārkārtīgi svarīgas, lai palīdzētu uzturēt un atgūt veselību,” saka farmaceite un “Mēness aptiekas” Siguldā vadītāja Indra Bukša. Šajā gleznainajā pilsētā daba dāsni dāvā gan nesteidzīgas ainavu vērošanas, gan aktīvas atpūtas prieku, ko izbauda vietējie un tūkstošiem pilsētas viesu. Daudzi mēdz iegriezties arī šajā mīlētākā farmācijas zīmola aptiekā  tirdzniecības centrā “Šokolāde”.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.