Menu
 

Otrdiena, 10 Augusts 2021

Salaspils memoriālā atjaunos granīta postamentu

Sākot ar 13.augustu, tiks uzsākts Salaspils memoriāla svinīgo ceremoniju laukumā esošā granīta postamenta (t.s. "metronoma”) remonts, kura laikā apmēram divus mēnešus piekļūšana postamentam būs apgrūtināta. Postaments ir viens no Salaspils memoriālā ansambļa būtiskākajiem elementiem.

Lasīt vairāk...

Policija Rīgas reģionā atbrīvo nolaupītu personu; aizturēti trīs vīrieši

Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes amatpersonas sadarbībā ar Valsts policijas Speciālo uzdevumu bataljonu aizdomās par personas nolaupīšanu un darba ekspluatāciju pagājušajā nedēļā aizturēja trīs personu grupu. Tās dalībnieki ilgstošā laika posmā ekspluatējuši vairākas personas, kurām bez samaksas bija jāveic dažāda veida saimnieciskie darbi, kā arī remontdarbi, informē policijā.
Lasīt vairāk...

"AB City" nodrošinās "Olainfarm" mazākuma akcionāriem iespēju pārdot akcijas par FKTK apstiprināto cenu

AS "AB City" atzinīgi vērtē Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) centienus aizsargāt "Olainfarm" mazākuma akcionārus, kuri vēlas izmantot obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu, informē zvērināts advokāts un "AB City" pilnvarotais pārstāvis "Olainfarm" akciju atpirkuma jautājumā Rihards Mors. Viņš norāda: kamēr FKTK cenšas noregulēt situāciju, mazākuma akcionāriem jebkurā gadījumā tiks dota iespēja pārdot savas akcijas par obligātajā piedāvājumā definēto cenu 9,26 eiro, jo "AB City" ir apliecinājis gatavību iegādāties mazākuma akcionāriem piederošās "Olainfarm" akcijas arī pēc obligātā akciju atpirkšanas piedāvājuma termiņa beigām 17.augustā.

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Latvijas ražotāji veiksmīgi izmanto eksporta iespējas

Latvijas ražotāji šogad turpina veiksmīgi izmantot eksporta iespējas, ko radījusi globālās ekonomikas atkopšanās no Covid-19 pandēmijas izraisītās recesijas, un preču eksports šogad aug būtiski straujāk nekā Latvijas ekonomika kopumā. Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicēta informācija, šī gada jūnijā Latvijas preču eksports bija par 31,7% lielāks nekā 2020.gada jūnijā. Protams, šobrīd daudzi ekonomikas rādītāji uzrāda lielus pieaugumu tempus, jo tie tiek salīdzināti ar Covid-19 pirmo vilni pērnā gada pirmajā pusē, taču eksporta apjoms šogad bija arī par 30% lielāks salīdzinājumā ar 2019.gada jūniju. Straujo eksporta pieaugumu šī gada jūnijā izdevies sasniegt, gan pateicoties ražošanas apjomu kāpumam Latvijas rūpniecībā, gan Latvijas koka izstrādājumu cenu pieaugumam pasaules tirgos.

Lasīt vairāk...

Aptauja Ogrē: Kā vērtējāt ideju rīkot loteriju vakcinācijas pret Covid-19 veicināšanai?

Jūlija sākumā valdības pārstāvji ar pārliecību ziņoja, ka Latvijā tiks rīkota loterija vakcinācijas veicināšanai, taču pagājušajā nedēļā likumprojekta skatīšana parlamentā tika izslēgta no Saeimas darba kārtības. Loterijā bija paredzēts, ka ik nedēļu pret Covid-19 vakcinētie varētu laimēt no 100 līdz vairākiem tūkstošiem eiro.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.